5053873217 [email protected]

Genco Erkal, İkinci Kat Tiyatrosu’nun Karaköy’deki yeni sahnesine destek için, açılış gününde “İnsanlarım”ı tiyatroseverlerle buluşturuyor!

Duayenin, Nazım Hikmet’in Bursa Cezaevi’nde geçirdiği yılların öyküsünü anlattığı ve sahnede canlandırdığı karakterlerle izleyenlerin soluğunu kestiği “İnsanlarım”, 20 Ekim 2013, Pazar günü saat 18:00’de Karaköy’de tiyatro severlerle buluşuyor.

 

İkinci Kat Tiyatrosu’nun Karaköy’deki yeni sahnesine Genco Erkal, açılış günü “İnsanlarım” ile destek veriyor! Erkal kurgusunda; “Memleketimden İnsan Manzaraları”, “Kuvayı Milliye Destanı”, “Şeyh Bedreddin Destanı”, “Taranta-Babu’ya Mektuplar”dan bölümlere yer verdiği oyunda, ozanın Bursa Cezaevinde kaldığı dönemde yazılan şiirler ile mektuplara değiniyor. Tiyatro duayeni Erkal; oyunu aracılığıyla, özellikle günümüz gençlerinin Nazım Hikmet gibi büyük bir dünya şairini tanıması için bulunmaz bir fırsat oluşturuyor.

 

Dostlar Tiyatrosu tarafından sahneye konan, Genco Erkal’ın tek kişilik oyunu “İnsanlarım”; umutsuzluğun kol gezdiği bir dönemde, tüm ütopyaların yıkılıp, çöktüğü bir karanlık çağda, en zorlu koşullarda bile “gelecek güzel günlere olan inancını” yitirmeyen bir büyük ozanın soluğunu duyuruyor.

 

New York, Paris, Kopenhag, Stockholm, Moskova, Selanik, Sydney, Melbourne, Berlin, Bielefeld, Arnhem, Amsterdam, Hamburg, Anvers, Frankfurt, Duisburg, Viyana, Stuttgart, Innsbruck, Giessen, Zürich, Basel, Augsburg, Nürnberg, Münih, Toronto, Utrecht ve Türkiye’de 100’ü aşkın yerleşim merkezinde, 500’e yakın sahnelenen “İnsanlarım”, bu kez İkinci Kat Tiyatrosu Karaköy Sahnesi’nde!