5053873217 [email protected]

Galatasaray’ın teknik direktörü Roberto Mancini La Gazzetta dello Sport’a bir röportaj verdi. Galatasaray’ı ‘büyük bir kulüp’, İstanbul’u ise ‘büyülü bir şehir’ olarak tanımlayan İtalyan teknik adam, parayı seçtiği yönündeki eleştirilere ise şu şekilde yanıt verdi:
“Nedense İtalya’da aklımıza gelen ilk şey hep para oluyor. Teklifi kabul ettim çünkü Galatasaray prestijli bir kulüp. Önemli bir geçmişe sahip olan ve Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden bir ekip. Ayrıca yeni bir kültür ve yeni insanlarla, yeni bir yerde bulunma fikri de bana cazip geldi. Ayrıca Asya ve Avrupa arasında köprü olan bir ülkede deneyim fikri beni büyülüyor. Türkiye, ekonomisi dörtnala giden ve tarihi binlerce yıl öncesine dayanan bir millet.”

‘Sneijder’i göreceksiniz’
Inter’deki kariyerinin ardından sarı-kırmızılı takımın yolunu tutan, ancak özellikle son haftalarda oynadığı oyunla eleştiri konusu olan Wesley Sneijder’e sahip çıkan Mancini, “Çok iyi oyunculara sahibim. Elimde Drogba gibi bir yıldız var. Çalışmalarını aksatmıyor ve ilerleyen yaşına karşın hâlâ takıma verebilecek çok şeyi var. Sneijder’in ise son zamanlarda fizik problemleri olduğu bir gerçek. Ancak ben Torino’daki oyununu beğendim. Benimle birlikte gerçek Sneijder’i tekrar göreceksiniz“ dedi.