5053873217 [email protected]

iOS 7, yeniliklerin yanında birçok sorunu da beraberinde getirmesiyle birlikte birçok kullanıcı hayal kırıklığına uğramıştı. Stabil ve sorunsuz bir mobil işletim sistemi olan iOS, yeni sürümü ile bu niteliklerini bir nebze dahi olsa yitirmişti.

Son günlerde bazı iPhone ve iPad kullanıcıları, iOS’in kendi uygulamalarında yaşanan çökme sorunları ile karşılaştığı ortaya çıktı. Genel olarak baktığımız bu sorunların iMessage ve iTunes Store’da meydana geldiğini söyleyebiliriz. Sizler için bu haberimizde belli başlı iOS 7 sorunlarını manuel yani el ile nasıl düzeltebileceğinizi anlatacağız.
iMessage çalışmıyor!
Apple’ın iOS cihazlar arasında numara veya mail üzerinden anlık mesajlaşma servisi olan iMessage’ın, iOS 7’de bazen takıldığı ve mesajların karşı tarafa iletilmeme sorununun olduğu kullanıcılar tarafından dile getirildi.
Dilerseniz bu sorunu Apple’ın güncelleme yayınlamasını beklemeden nasıl çözebileceğinizden bahsedelim.
İlk olarak Ayalar>Genel>Sıfırla>Ağ Ayalarını Sıfırla seçeneğine tıklayarak iOS cihazınızın ağ ayalarını sıfırlamanız gerekiyor. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra cihazda kayıtlı olan Wi-Fi şifrelerinizin silineceğini belirtelim.

Ağ ayaları sıfırlandıktan sonra eğer iMessage sorunu yine de düzelmiyorsa; Ayalar>Mesajlar bölümünden iMessage’ı pasif hale getirip 4-5 saniye bekledikten sonra tekrardan aktif hale getirmeniz gerekiyor.

iTunes Store açılmıyor!
Apple’ın müzik ve film satın alma servisi iTunes Store uygulamasının, bazı iOS 7 yüklü cihazlarda çöktüğü ve daha sonra da hiç açılmadığı ortaya çıktı. Cihazı kapatıp açtıktan sonra bile düzelmeyen bu sorunu iki adımda çözebilirsiniz.
İlk olarak ana ekran tuşuna iki defa tıklayarak görev yöneticisini açıp iTunes Store uygulamasını kapatın.
Daha sonra ana ekranda bulunan Müzik uygulamasını açın ve sol üst tarafta bulunan “Mağaza” butonuna tıklayın. Bu işlemlerden sonra iTunes Store uygulamasında çökme sorunu yaşamayacaksınız.

iOS 7’de uygulamaların anlık bildirimlerinin, bildirim merkezinde görünmemesi ve cihazda gözle görünür yavaşlama sorunlarını maalesef ki cihazı sıfırlamadan el ile çözmek mümkün değil.
Cihazınızı sıfırlamak için; iTunes 11.1 sürümünü bilgisayarınıza indirin. Daha sonra bilgisayarınıza bağlı olan iPhone veya iPad’inizi “Geri Yükle” seçeneğini kullanarak sıfırlayın. Bu sıfırlama işleminden önce “Yedek” almayın sakın unutmayın.