5053873217 [email protected]

Hyundai’nin i10’u banttan indi
Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nda 1,2 milyar TL’lik yeni yatırımla üretilen ve bir süre önce de Frankfurt Otomobil Fuarı’nda ilk kez dünya tanıtımı yapılan yeni Hyundai ‘i 10’lar bugün törenle banttan indirildi. Banttan inen ilk otomobilin üzerine Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Hyundai Dünya Başkan Yardımcısı Eui-Sun Chung ve Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar birlikte imza atarken, Bakan Çağlayan yatırımcıların Türkiye’nin siyasi, ekonomik istikrarına ve 30 yaş ortalamasına sahip olan genç nufusu ve iş gücüne güvenerek geldiklerini söyledi.

Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nda gerçekleştirilen İ 10 banttan indirme törenine Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Hyundai Motor Company Dünya Başkanı Yardımcısı Eui-Sun Chung, Türkiye-Kore Büyükelçisi Sang-Kyu Lee, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Hyundai Motor Company Başkan Yardımcısı Eui-Sun Chung, Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, Hyundai Assan Başkan ve CEO’su Won-Shin Chang ile birlikte devlet yetkilileri, Hyundai Assan’ın yönetici ve çalışanları katıldı.

‘YATIRIMCILAR BOYUMUZA POSUMUZA BAKIP GELMEDİ’
Törende konuşan Bakan Zafer Çağlayan, yatırımcıların Türkiye’ye boyuna posuna bakarak gelmediğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Boyumuz posumuz kaşımız fena değil. Ama yatırımcılar boyumuza ve posumuza bakıp buraya gelmediler. Türkiye’nin siyasi, ekonomik istikrarına ve 30 yaş ortalamasına sahip olan genç nufusumuza ve iş gücümüze güvenerek geldiler. Bugün Türkiye öyle bir konumda ki, 4 saatlik uçuş mesafesinde 56 ülkeye ulaşabiliyorsunuz. Bu bölgede dünya nufusunun 4’te 1’i yaşıyor. İhracatımızı 4’e katladık. 2023 hedeflerimizde, bugünkü geldiğimiz seviyeyi en az 3 katına çıkartmak istiyoruz. Bunları bal gibi yaparız. Eğer bir gün bu fabrikanın ikincisini yapacaksınız bunun adresi bilin ki Türkiye’dir. ‘Önce yatırımcımız, sonra milletimiz kazansın’ı benimsemişiz. Hyundai’den Ayten güzel de bir isim. Bunun kapasitesini 200 bin yapmanız yetmez. Hedefi 300 bine çıkartalım. Simdi sizden o sözü alıyorum buradan. Ülkemize daha fazla Güney Koreli yatırımcı istiyoruz.”