5053873217 [email protected]

Kalan Müzik’in sahibi Hasan Saltık, Hakan Bayhan’a verdiği röportajda Tuncel Kurtiz ile bir şiir albümü üzerine çalıştıklarını, bazı şiir kayıtlarının bittiğini ancak sanatçının kaybıyla, albümün yarım kaldığını açıkladı. Albümden bir şiiri aşağıda dinleyebilirsiniz…

Kalan Müzik’in sahibi Hasan Saltık, geçtiğimiz hafta evinde vefat eden Tuncel Kurtiz’le ilgili anılarını yenicikanlar.com.tr ye anlattı. Tuncel Kurtiz’le özel bir dostluğu olan Saltık, usta oyuncunun daha önce yayınlanmamış iki fotoğrafını ve yarım kalan şiir albümden bir şiiri de paylaştı. Saltık Kurtiz’le ilgili anılarını, siteyi hazırlayan Hakan Bayhan’a şöyle anlattı: “Çamlıbel’de festival yapıyorduk. Neşet Ertaş da gelmişti. Çok yoğun bir ilgi vardı. Tuncel Kurtiz şiirler okuyup Neşet Ertaş ile birlikte türküler söylemişti. Festival bitmişti ancak gece bitmedi. Sabaha kadar Neşet Ertaş saz çalmış, Tuncel Kurtiz türkü söylemiş, Neşet Ertaş’ın sazı eşliğinde şiirler okumuştu. Kadim dostumdu. Yıllar önceydi Edremit Çamlıbel köyünde bir evi vardı. Daha sonra bana da gel buradan bir arazi al komşum ol diye baskı yaptı. Ben de aldım. Daha sonra ara ara İstanbul ’dan kaçıp sabahlara kadar Türkiye ’deki müzikten, filmlerden konuşuyorduk. Orası bizim Tuncel Kurtiz ile kaçamak yerimizdi. İstanbul’dan, kentin gürültüsünden kaçıp orada huzur buluyorduk.”
Geçen aylarda Kalan Müzik’ten çıkacak bir şiir albümü hazırlığına başladıklarını söyleyen Saltık birkaç şiirin stüdyo okumalarının bittiğini ancak albümün yarım kaldığını ekledi. Saltık “Belki önümüzdeki süreçte onun anısını yaşatmak adına yayınlarız. Ama bugünden bir şey söyleyemiyorum, acımız çok taze” dedi.
Tuncel Kurtiz’in seslendirdiği Karacaoğlan’dan ‘Bugün Yardan Haber Geldi’ şiiri:

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=SgDiOGq157s&feature=player_embedded#t=0′]