5053873217 [email protected]

Galatasaray’ın eski teknik direktörü Mircea Lucescu, Galatasaray’ın yeni çalıştırıcısı İtalyan Roberto Mancini’nin mükemmel bir seçim olduğunu söyledi.

Bir dönem sarı-kırmızılı takımın teknik direktörlüğünü de yapan Lucescu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mancini’nin takımın başına getirilmesinin çok doğru bir karar olduğunu belirterek, “Galatasaray, yapabileceğinin en iyisini yaptı. Başkan Ünal Aysal’ı bu seçiminden dolayı kutluyorum. Mancini’den daha iyisi olamazdı. Yerinde bir tercih. Galatasaraylı futbolcular üst düzeyde ve kaliteli bir teknik adamla çalışacaklar. Mancini, çok akıllı, zeki ve kriz anlarını yönetebilecek bir isim” diye konuştu.

“Kimseyle kavgasını görmedim”

Roberto Mancini’yi Serie A’da Sampdoria’da top koştururken yakından tanıdığını belirten Rumen teknik adam, İtalyan hocanın karakter olarak da örnek bir yapıda olduğunu kaydetti. Lucescu, Mancini’nin futbolculuğuna da şahit olduğunu ifade ederek, “1990’lı yıllarda Mancini’nin futbolculuğuna da tanık oldum. Sahada gerçek bir beyefendiydi. Kimseyle kavgasını görmedim. Lazio’da, Sven Goran Eriksson’un yardımcılığında çok şeyler öğrendi. Sonrasında ise Inter’de zaferlere imza attı. Korkusuzca İngiltere’ye gitti ve Manchester City’i de şampiyon yaptı” şeklinde konuştu.

“Faydalı olacak”

İtalyan teknik adamın kısa zamanda Türk futboluna alışacağına inandığını dile getiren Lucescu, şöyle devam etti: “Yıldızlarla çalışmaya alışık biri. Genç bir hoca, bu nedenle futbolcularla iletişimi de kolay olacaktır. Süper Lig’de zorluk çekeceğini sanmıyorum. Tribünlerin coşkusuna yabancı değil. O da bir Akdenizli olduğu için buna alışık. İngiltere Premier Ligi gibi büyük bir tecrübesi var. Galatasaray’a çok faydalı olacağını düşünüyorum.”