5053873217 [email protected]

Fatih Terim’in sözleşmesinin tek taraflı fesih edilmesi tazminat ve şikayet seçeneğini de gündeme getirmişti.

Daha önce Del Bosque, Tigana ardından da Schushter’in görevden alınmalarında yaşadığımız tek taraflı fesih şimdi de Fatih Teirm için uygulandı. Birçok profesyonel futbolcuya da uygulanan ve ardından bazı takımlara transfer yasağına kadar giden süreçte tek taraflı fesihin büyük bir kriz yaratabileceğini de açıklayan örnekler oldu.

Fatih Terim, efsane olduğu kulübün tek taraflı fesih kararına rağmen Türkiye Futbol Federasyonu’na herhangi bir bildirimde bulunmadı. Yabancı hocaların ülkemize özel kontratlarla geldiği, Türkiye’den ayrılırken de milyonlarca Euro tazminat aldıkları bir dönemde Terim, Galatasaray’dan sorun çıkarmadan ayrıldı. Fatih Terim’in bu kararı birçok Galatasaraylı taraftarı daha da duygulandırırken, İmparator’un sarı kırmızılı takımın daha da kaosa sürüklenmemesi için bu şekilde bir duruş sergilediği ifade edildi.

Özellikle yabancı teknik adamlar, sözleşmelerinde yazan tazminat maddeleri ödenmesine rağmen kovuldukları kulübü UEFA’ya şikayet etmişti. Bu arada TFF’nin internet sitesinde Terim, hala görevinin başında gözükürken sözleşme süresinin son yılı da 2014 olarak belirtiliyor.

Terim’in sözleşmesindeki maddeler ödense ve 2014 Mayıs ayına kadar olan alacakları verilse bile Terim’in tek taraflı fesihin ardından Galatasaray’ı Türkiye Futbol Federasyonu’na şikayet hakkı bulunuyor. Bununla birlikte Galatasaray hissedarları da alınan bu kararın ardından hukuki yollara başvurabiliyor.