5053873217 [email protected]

Kanal D’nin başrollerini Mehmet Akif Alakurt, Seda Akman ve Gamze Özçelik paylaştıkları, yılın en büyük yapımı olmaya aday yeni dizisi “Fatih”, 30 Eylül Pazartesi saat 20.00’de ilk bölümü ile ekrana gelecek.

Yapımını MED Yapım’ın, yapımcılığını Fatih Aksoy üstlendiği “Fatih”in yönetmenliğini Merve Girgin’in yapıyor, senaryosunu ise, Funda Çetin-Pınar Uysal kaleme alıyor.

Fatih’in ilk bölümünün konusu şöyle;

 

Yıl 1470. Kostantiniyye’nin fethinden 17 yıl sonra… Fatih Sultan Mehmet, Karamanoğulları’nı dize getiren sadrazamının başarısını tebrik ederken, Papalık’tan gelen mektupla Hıristiyan olmaya davet edilir. Bu cüretkar teklif, Fatih’in sefer kararı almasına neden olur.

Şehzade Bayezid’in validesi Gülbahar Hatun, Sultan seferdeyken yerine evladının geçmesi için planlar yaparken, şehzade Cem’in validesi Çiçek Hatun’la da iktidar yarışı içerisindedir. Gülbahar’ın ittifak içine girdiği Sadrazam Rum Mehmet Paşa, kendisini nasıl bir sonun beklediğini bilmeden, zaferinin gururunu yaşamaktadır. Halkın ve saray erkanının gözdesi Şehzade Mustafa ise, tebdili kıyafet dolaşırken rastladığı gizemli bir kızla, ilk kez yüreğinde aşk ateşini hisseder. Sefer hazırlıkları sürerken, Fatih’i Hıristiyan alemi ve toprakları için en büyük tehdit olarak gören Papalık ve Venedik, onu ortadan kaldırma planlarında büyük bir şans yakalarlar. Sarayın içine sızmış olan Venedik casusları, uygun zaman ve zeminde harekete geçer ve Fatih’i zehirlemek için adımlarını atarlar. Fatih’in oda hizmetine aldığı, büyük alim Ali Kuşçu’nun evlatlığı olan dilsiz Dilyar, büyük bir sırrın varisidir ve bu görev onun ve Fatih’in hayatında kaçınılmaz bir yazgının başlangıcı olacaktır.