5053873217 [email protected]

Ubuntu Edge projesi için oluşturulan destek programında aradığını bulamayan Ubuntu, Touch sistemini Android dünyasının referans modellerinden Galaxy Nexus ve Nexus 4 için hazırladı.

Ubuntu Vakfı’nıın oluşturduğu bağış kampanyasından istenilen rakamların çıkmamasından sonra, Ubuntu Touch sistemini kullanan Ubuntu Edge modeli rafa kaldırılmıştı. Fakat Ubuntu Touch için aynı şeyleri söyleyemiyoruz.
Linux dünyasının en yaygın dağıtıcılarından olan Ubuntu’nun akıllı telefonlar için özelleştirdiği Ubuntu Touch işletim sistemi, Galaxy Nexus ve Nexus 4 modellerinde kullanılabilir olacak.
17 Ekim’de indirilmeye sunulacağı açıklanan mobil işletim sistemi, 2014 içerisinde gelecek olan 14.04 sürümüyle beraber tabletler için de optimize edilecek. Böylelikle Ubuntu, bilgisayarlardan sonra tablet ve akıllı telefon dünyasında da var olacak.

Uygulama konusunda Ubuntu’daki mevcut uygulamaları çalıştırıp çalıştırmayacağı tam olarak belli değil. Fakat X86 sistemler için tasarlanan uygulamaların, büyük ihtimalle ARM tabanlı cihazlarda çalışmama durumu ortaya çıkacak. Gelen bilgilere göre Ubuntu, ilk olarak Facebook, Twitter ve YouTube gibi popüler servislerin uygulamasına platformunda yer verecek. Daha sonra uygulama rakamlarının artması bekleniyor tabi ne şekilde ve ne zaman olur orası meçhul.