5053873217 [email protected]

Galatasaraylı futbolcu Didier Drogba, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda yarın karşılaşacakları Real Madrid’i yenebilecek güçlerinin olduğunu söyledi.

Drogba, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde teknik direktör Fatih Terim’in de katıldığı basın toplantısında, “Real Madrid’i daha önce yendik. Bu sefer de yenebiliriz. Bunun için gücümüz var. Öyle de olmasını diliyorum” dedi.

 

Fildişi Sahilli oyuncu, İspanyol ekibinin grubun favorilerinden biri olduğunu belirterek, “Deneyimli biriyim. Bu deneyimimi de mücadelelerde göstermek istiyorum. Ekip olarak iyi bir futbol oynayıp, gruptan çıkmayı hedefliyoruz” ifadesini kullandı.

 

Bir basın mensubunun Şampiyonlar Ligi’nde 50 golü olduğunu söylemesi üzerine 40 gol attığını hatırlatan Drogba, bu sezon kaç gol kaydedeceğine ilişkin soruya ise “Belki 50 yapabilirim” diyerek esprili yanıt verdi.

 

Drogba, kendinin gol atmasından ziyade takımın galip gelmesinin önemli olduğuna işaret ederek, “Umuyorum ki çok fazla gol atarım ama önemli olan ekibimizin kazanması. Yeter ki kazanalım, ben gol atmasam da olur” diye konuştu.

 

Bu arada, Fatih Terim’in kıyafetinde Drogba’nın, Fildişi Sahilli futbolcunun kıyafetinde ise Terim’in imzasının bulunması dikkati çekti.

 

 

FATİH TERİM KONUŞTU

 

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda Real Madrid ile yapacakları ilk maçta iyi bir sonuç almak istediklerini söyledi.

 

Terim, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde gerçekleştirilen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Real Madrid’le geçen sezon eleme turu olan çeyrek finalde eşleştiklerini, bu sene ise gruplarda karşılaşacaklarını belirterek, daha farklı bir anlayışta olacaklarını kaydetti.

 

Real Madrid’i, Türk Telekom Arena’da yenerek, elenmelerine rağmen güzel bir bitiriş yaptıklarını anlatan tecrübeli teknik adam, “Yarın Real Madrid ile karşılaştıktan sonra önümüzde 5 maçımız daha olacak. Alacağımız puan ya da puanlar, ilerleyen maçlara tesir edecektir. Ama kaybedersek de gruptan çıkma şansımızı yitirdiğimiz anlamına gelmez. Rakibimizle geçen sezon oynadığımız maçlardan en önemli farkı bu” dedi.

 

Real Madrid’de görevinden ayrılan Jose Mourinho’nun çok samimi bir arkadaşı olduğunu söyleyen Terim, yenilenen Real Madrid’in de çok önemli isimlere sahip olduğunu aktararak, şöyle devam etti:

 

 

“Çok büyük miktarda paralar harcayarak, büyük transferler yaptılar. Zaten dünyanın en iyi iki futbolcusundan biri olan Cristiano Ronaldo kadrolarında. Gareth Bale yine öyle. Di Maria’sından, Benzema’sına, Ramos’undan Casillas’ına kadar birçok isim sayabiliriz. Biz de Türk Telekom Arena’da kazanmayı istiyoruz, başarı istiyoruz. ‘Her şeye rağmen herkese kafa tutabiliriz’ diyoruz. Muhakkak rakamlar önemlidir ama önemli olmadığı zamanlar da vardır. Yürek de bunun yanında önemlidir. İstemek de önemlidir.”

 

“Kimse kolay teslim olacak bir Galatasaray beklemesin”

 

Teknik direktör Fatih Terim, Galatasaray’ın Türk Telekom Arena’da taraftarıyla bütünleştiğinde neler yapabileceğini herkesin bildiğini kaydetti.

 

Hiçbir rakibin İstanbul’a rahat gelemeyeceğinin altını çizen Terim, “Muhakkak her rakibe saygı duyuyoruz ama bize de saygı duyulmasını isteriz. Biz oynuyoruz, mücadele ediyoruz. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde geçen senenin belki de en önemli takımıyız. Real Madrid’e elendiğimiz eşleşmenin şekli de farklıdır. Türkiye’de olunca konuyu uzatıyoruz ama Avrupa’da kısa kesiyoruz. Madrid’deki ilk maçta verilmeyen iki penaltı vardı. Ayrıca Burak Yılmaz da haksız şekilde sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü. Ayrıca İstanbul’da oynanan maçta Real Madrid’in attığı ilk gol ofsayttı. Muhakkak bizi elemeleri kadar doğal bir şey yok. Kimse karşısında kolay teslim olacak bir Galatasaray beklemesin, özellikle Avrupa’da. Yenilebiliriz ama takımımız yenilirken de kafa tutacaktır. İnşallah yarın güzel bir başlangıç yaparız” diye konuştu.

 

“Umarım çift haneli puana ulaşırız”

 

Terim, Real Madrid, Juventus ve Kopenhag takımlarıyla mücadele edecekleri B Grubu’ndaki puan planlarıyla ilgili olarak, “Matematik zor bir şey. ‘Şu puanla gruptan çıkarız’ derseniz, yanılabilirsiniz. Ama Real Madrid’in favori olduğu bir grupta oynuyoruz. Rakam söylemekten ziyade, her maçı bulunduğumuz konumdan çok daha yüksekte oynamak zorundayız. Böyle bir mücadelenin ne getireceğini de hepimiz aşağı yukarı tahmin ediyoruz. Geride kalan sezonda son 3 maça girilirken, 1 puanımız vardı, 10 puanla bitirdik. Umarım bu sezon da çift haneli rakamlara ulaşırız ve gruptan çıkma ihtimalimiz yükselir” değerlendirmesinde bulundu.

 

Yeni transfer Bruma’nın kondisyon durumuyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine Terim, “Bruma’nın maalesef 90 dakika oynama durumu yok. Her gün daha iyiye gidiyor ama bir milli takım arası daha ona iyi gelebilir” dedi.

 

Taraftara mesaj

 

Fatih Terim, ligde son oynanan Medical Park Antalyaspor maçında taraftarların Emre Çolak ile Amrabat’a tepki göstermesiyle ilgili olarak ise şunları söyledi:

 

“Son maçta taraftarımızın ya da bizim alışık olmadığımız tepkiler oldu Emre ve Amrabat’a. Bence anlık bir reaksiyon. Benim burada en çok güvendiğim kitle onlar. Oyuncu hata yaptığında eğer ilgi ve alaka görürse, tepki görmezse, taraftardan şefkat görürse, çok daha iyi oynayacak, çok daha fazla mücadele edecektir. Reaksiyon, bizim günlerce yaptığımız işi bozabilir. Seyircinin göstereceği şefkate, oyuncularımızın çok ihtiyacı var. Bizim taraftarımız dünya çapında. Hatada dahi oyuncusunu alkışlayan bir görüntü çizeceklerinden eminim. Kendilerinden bunu rica ediyorum. Çünkü herkes Galatasaraylı. Her şey Galatasaray içinse, onlara çok ihtiyacımız var.”