5053873217 [email protected]

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, yerli otomobile avantaj sağlanması yolunda yeni adımlar atılacağını açıkladı. Hurda teşvikinin 2014 yılında uygulamaya başlanacağını belirten Bakan Ergün, bu kapsamda Türkiye’de üretilen araçlardan satın alanlara yeni bir kredi imkanı sağlanabileceğini açıkladı.

Bakan Nihat Ergün, hurda araçlara yönelik yürütülen çalışmalarda son noktaya getirildiğini açıkladı. Habertürk TV’de bir programa katılan Bakan Ergün, eski araçların trafikten çekilmesi yolunda bazı teşvik mekanizmalarının da devreye sokulacağını açıkladı. Ergün şu bilgileri paylaştı:

“Yani hem arabasını alalım bir fiyat belirleyelim buna, onun için 3 bin liradan 6 bin liraya kadar, aracın yaşına göre, modeline göre belirlenecek olan fiyatlar olabilir. Kaç para senin araban? Al 6 bin lira senin arabana para veriyoruz. Sana kredi imkanları da oluşturalım ama Türkiye’de üretilen araçlardan satın alma yoluyla bu kredi imkanını oluşturmamız gerekiyor ki Türkiye’deki üretimi de teşvik edelim. Çünkü, Türkiye’de şu anda piyasada kullanılan, satın alınan otomobillerin yüzde 75’i ithal otomobiller. Zannedersem bu çalışmayı artık 2014 yılında biz hayata geçirebiliriz.”

Bakan Ergün’ün verdiği rakamlara göre, Türkiye’de 20 yaş üstü 4 milyondan fazla araç bulunuyor. Bunların 2 milyonunu ise binek araçlar oluşturuyor.
Daha fazlasını oku: Yerli otomobile hurda teşviği geliyor – Otomobil Haberleri – Güncel Haber – Haber – Spor Haberleri- Sıcak haber – Yerel Haber http://haber.rotahaber.com/yerli-otomobile-hurda-tesvigi-geliyor_394961.html#ixzz2dqD1KYsp
Follow us: @Rotahaber on Twitter | rotahaberr on Facebook