5053873217 [email protected]

Özge Uzun, ekranların sevilen yüzlerinden biri. Hayat enerjisi hiç bitmeyen bir kadın. Dağhan doğduğunda ve özel bir çocuk olduğu anlaşıldığında bile dibe vurmamış, oğlu için dimdik ayakta durarak onun gelişimine katkı sağlayacak her yolu denemiş.


Doğum anomalileri yüzünden bugüne kadar altı ameliyat geçiren Dağhan, henüz 5,5 yaşında… Önümüzdeki günlerde ayağındaki sorun nedeniyle yedinci ameliyatını olacak. Bu küçük devin şimdi yepyeni bir dayanağı daha var: Kardeşi Ömür Siva…

Henüz 1,5 aylık olan Ömür Siva’dan çok hoşlandığı söylenemez gerçi… Annesini, anneannesini paylaşmayı sanki pek sevmiyor. Onu kucağını aldıkları anda basıyor çığlığı. Aslında her çocuk gibi o da, sinirlendiğinde, sıkıldığında huysuzlanıyor. Birileri onun dilinden anlayıp oynamaya başladığı anda ise etrafa gülücükler saçıyor.

Şu anda destek alarak yürüyor ama olacağı ameliyattan sonra tek başına yürüme ihtimali de var. Tüm bunlara rağmen normal çocuklarla birlikte gidebileceği bir anaokulu bulamıyor ailesi. Dağhan’ın gelişimi için normal çocuklarla birlikte bir okula gitmesi gerekiyor.

Ancak ülkemizde gelişemeyen eğitim sistemi yüzünden Dağhan gibi çocukların normal çocuklarla birlikte okula gitmesi neredeyse imkansız… Üzüntüden sütü kesilmiş Uzun’un… Ama her şeye rağmen “Olsun, hepsine buluruz bir çare” diyor.