5053873217 [email protected]

Apple özellikle orta sınıf Andorid cihazlarla baş edebilmek için C serisini üretti. 1 ay içinde tanıtılacak olan cihaz Galaxy serisinin nispeten uygun fiyatlı “Mini” ürün çeşidine benzetilebilir.

No Where Else’te yayınlanan fotoğrafta bir yığın iPhone 5C şarj edilirken görülürken, Çin’in Twitter’ı olarak adlandırılan Sina Weibo’da da aynı fotoğrafın yer alması ve fotoğrafın çekildiği yerin Apple’ın üretim ortaklarından biri olan Pegatron’un fabrikası olması söz konusu fotoğrafların gerçekliğini bir kat daha artırıyor. Fotoğrafı paylaşan kullanıcının geçtiğimiz temmuz ayının ortasında Pegatron’un kalite kontrol departmanına katıldığı ifade edilirken, yayınlanan fotoğrafın da kapalı kapılar ardında gerçekleştirilen bir test sürecinde çekildiği düşünülüyor.

Fotoğrafın altına iPhone 5C’nin eylül ayının sonunda Çinli kullanıcılarla buluşacağı bilgisini ekleyen Pegatron çalışanı, iPhone 5C’yi Çin’in yerel telefonlarından Xiaomi Phone 2′ye benzetti.

Apple ve Pegatron’un iPhone 5C’yi neden böyle garip bir ortamda test ettiği sorusu akıllara gelse de, Engadget sitesi bu ortamın daha önce gerçekleştirilen fabrika turlarından aşina olunan bir yer olduğuna dikkat çekti. Apple’ın plastik bir kasaya ve uygun bir fiyata sahip olan iPhone 5C’yi 10 Eylülde gerçekleştireceği iddia edilen medya etkinliğinde tanıtması bekleniyor. Şirket iPhone 5C ile giriş ve orta seviye Android telefonlarla rekabette zorlandığı gelişmekte olan pazarlarda elini kuvvetlendirmeyi hedefliyor.