5053873217 [email protected]

Kısa film olarak çekilen “Aritmi” nin yönetmeni Volkan Zengin; Filmin konusuna güveniyorum. Uzun metraja uyarlandığında büyük ilgi göreceğine eminim.

Başta kısa film olarak çekilen “Aritmi”, şu sıralar uzun metraja uyarlamakta. Yazarlığını ve yönetmenliğini üstlenen Volkan Zengin, filmin konusuna güvendiği için kısa metrajını bir festivale göndermek yerine, bu filmi uzun metraja uyarlama kararı aldı. Volkan Zengin ” Film kısa metraj olarak da güzel fakat 4 dakikada özetlemek yerine, geniş bir zaman aralığında anlatılırsa mükemmel bir fantastik filme dönüşebilir” açıklamasını yaptı.

Türk Sinemasında Fantastik Öğeler

Türk sinemasında fantastik film denilince akla Malkoçoğlu, Tarkan, Zagor gibi filmler gelir. Aritmi filmi, Türk sinemasında şimdiye kadar denenmemiş olan telekineziyi konu edinmekte. Filmin baş karakteri telekinezi yeteniği ile ünlü olmaya çalışan biri. Her ne kadar üstün yetenekli biri gibi görünsede, aslında yetenekleri sınırlı. Aynı zamanda kalp hastası… Kahramanımız bir yandan yeteneklerini geliştirerek kendisini kanıtlamaya çalışmakta, bir yandan kalbi ile mücadele etmektedir.

Film Sanatçıların Psikolojilerine Değiniyor

Filmin ilginç yanı, tam bir zaman ve mekanda geçmemesi. Filmde günümüzden de öğeler var, 18 yüzyıldan da ama tam olarak ne geçmiş nedende günümüz… Tam olarak bir zaman dilimi belirtilmemiş olsada, filmin ele aldığı sorunlar aslında günümüzün sorunları. Filmde genel olarak sanatçıların yaşadığı psikoloji ve bunalım değiniliyor. Yoksul ama yetenekli sanatçıların ilk önce hayatlarını sürdürebilmeleri için alternatif bir işe ihtiyaç duyduklarını belirten film, kapitalizme de ağır eleştirilerde bulunmaktadır.

Yapım şirketi ile olan anlaşmazlık nedeni ile çekimlerine ara verilen filmin, yeni bir yapım şirketi ile anlaşılması durumunda çekimlerine kaldığı yerden devam edeceği bildirildi.