5053873217 [email protected]

AMK’nın manşetten duyurduğu habere göre Arda Turan Rierra+14 milyon Euro karşılığında Galatasaray’a döndü. Her fırsatta bir Galatasaraylı Arda Turan transfer haberinin yapıldığı spor medyasının bu haberine inanmak için canlı kanıtlara ihtiyacımız var.

İŞTE AMK HABERİ;

Ve Arda yeniden Galatasaray’da. Sarı-kırmızılılar, Atletico ile Riera artı 14 milyon euro konusunda anlaştı, kaptanın yuvaya dönmesine sayılı günler kaldı…

Yıl 2011… Aylardan Ağustos, takvim yapraklarında 11 yazıyor. Terim, ‘Kal’, Arda ‘Gideceğim’ diyor. Yakın dönemin en ‘dramatik’ ayrılıklarından biri yaşanıyor. Florya’da kariyerinin en önemli günlerinden birini yaşayan ‘Kocakafa’ lakaplı çocuk salya sümük ağlıyor. Arkadaşlarıyla, tesislerdeki personelle birer birer vedalaşıyor. Ardından basın mensuplarının karşısına çıkıyor.

BU KEZ BİTTİ!

Gülermiş gibi görünüyor ama Galatasaray’dan ayrıldığı için yüreği acıyor. Toplantıda ettiği bir sözle, son dönemlerde arasının açıldığı Galatasaray taraftarlarının yeniden kalbini fethediyor: Sözleşmemize ben ve kulübümüz birlikte bir madde koydurduk. Ülkeme geri döndüğümde öncelik her zaman Galatasaray’da olacaktır. Şu anda ben de artık bir Galatasaray taraftarıyım. Ve sizin yanınızdayım…

Gittiği günden itibaren Galatasaray Yönetimi sık sık Atletico’nun nabzını yokluyor ancak Arda’nın istemesine rağmen transfer bir türlü gerçekleşmiyor. Aysal’ın geçtiğimiz sezon eski kaptanı yeniden kulübe kazandırma çalışmaları ise Atletico Madrid’in başkanı Gil Marin’den dönüyordu…

ARDA SÖZÜNÜ TUTUYOR…

Chelsea’nin de kadroya kazandırmak istediği Arda, Galatasaray’a “Ada transferim gerçekleşmezse geleceğim” sözünü verince transfer farklı bir boyuta taşındı. Mourinho’nun takımı Arda’yı alamadı, Arda rotayı İstanbul’a kırdı. Sarı-kırmızılı yönetim de cazip bir teklifle Atletico Madrid’in kapısını çaldı ve İspanyol kulübünden ‘olur’ yanıtını aldı.

RIERA + 14 MİLYON EURO

Galatasaray’ın teklifi Atletico için çok cazip. 12.5 milyon euro bonservisle Atletico’ya giden Arda’ya karşılık İspanyol kulübüne verilecek futbolcu Albert Riera… Riera’nın yanında 14 milyon euro da İspanyol kulübüne sunuluyor. Arda transfer için çoktan ‘evet’ dedi. Sarı-kırmızılı kulübün teklifine yeşil ışık yakan Gil Marin’in ‘OK’ demesi ise an meselesi…

‘ZOR AMA ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ’

Transfer konusunda en kilit isimlerden biri Arda Turan’ın menajeri Ahmet Bulut. Bir dönem Galatasaray forması giydiği için Galatasaray camiası ile ilişkileri iyi olan menajer Bulut, burada başrolü oynuyor. İspanya’ya giderek Madrid’de görüşmelerin sonlandırılması için çaba harcayan Bulut AMK’ya yaptığı açıklamada, “Transferde her şey olumlu ilerliyor. Evet, zor bir transfer ama elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu…

DIEGO SIMEONE ÜZÜLECEK AMA…

Arda’nın Atletico’daki hocası Diego Simeone, “Falcao sevdiğim biri. Ama ona Monaco’da iyi şanslar diliyorum. Arda ise takımın kalbi, kalırsa mutlu olurum” demişti. Arda imza attığı anda Simeone üzülecek ama 2011’de kalmasını; 2012 ve 2013’te gelmesini isteyen Fatih Terim çok sevinecek.

66 VEYA 14 GİYECEK

ARDA, Galatasaray’daki ilk profesyonel yılında 6 numara giymek istemiş ancak o numara Arif Erdem’de bulunduğu için 66’yı tercih etmişti. Atletico’da 10 numara giyen milli futbolcu 66’da karar kılmazsa 14’ü yani milli takımda taşıdığı numarayı sırtına geçirecek. Arda’nın 14 için önemi ise, babası Adnan Turan’ın en sevdiği futbolcunun 14 numarayla özdeşleşen Johan Cruyff olması.

SON 1 YILIN ARDA HAMLELERİ

Eski kaptan, 2012-13 öncesi “Çilek” olamadı. Transferi, Atletico Yönetimi’nden döndü. Chelsea alamadı, yine Aslan’a yar oldu!

Arda Turan’ın dönüşüyle ilgili Türk basınında ilk haber AMK’da yayınlanmıştı. Haberimizde başkan Ünal Aysal’ın ‘çilek’ tabiri kullandığı futbolcu olarak Arda’yı kastettiği yazılmıştı. Her ne kadar Türkiye bu habere inanmak istemese de gerçek 9 Ağustos’ta gün yüzüne çıktı. Ünal Aysal, Ali Dürüst, Ahmet Bulut, Gil Marin’in Les Ottomans’daki gizli pazarlık buluşmasını görüntüleyen sadece AMK olmuştu.

Taraflar anlaşamayınca vuslat başka bahara kalmıştı. Sarı-kırmızılıların Real Madrid maçı için İspanya’da bulunduğu günlerde taraflar yine gizlice buluşmuş bu kez hem Burak Yılmaz’ın gidişi hem de Arda Turan’ın dönüşü konuşulmuştu.

Ünal Aysal, Mehmet Ali Yalçındağ’ın verdiği partide “Eski Kaptan’ı ikna etmek için uğraşmış ve aynı günlerde “Chelsea’ye gitmezsem geleceğim” sözünü almıştı.

Arda’nın Premier Lig’de Mourinho’lu Chelsea’ye transferi gerçekleşmedi. Oklar yeniden İstanbul’u gösterdi. Kaptan yine Aslan’a, transfere ise sayılı günlere kaldı…