5053873217 [email protected]

RED2 başarılı bir şekilde kurgulanmış, usta işi bir ajan filmi. James Bond filmleri için dünyanın gürultüsünü koparan sponsorlar olmadığı için salona girerken nasıl bir aksiyon denizinde yüzeceğinizi bilmiyorsunuz.

 

 Dean Parisot`un yönettiği serinin ikinci filminde alıştığımız bütün ajan filmlerinden daha fazla aksiyon ve daha fazla dünya şehri sunan bu film, ince mizahıyla da izleyiciyi eğlendiriyor. 

 

Filmin 3 oyuncusu Anthony Hopkins, Bruce Wills ve John Malkovic izleyicinin salona gelmesi icin gerekli promosyon görevini sadece isimleri ile yerine getiriyorlar. Sakin bir giriş ile başlayan filmin ilk aksiyon sahnesinden sonra sular bir daha durulmuyor. Newyork, Pentagon , Paris, Londra ve Moskova`da birbirinden hareketli aksiyon sahneleri ile izleyici memnun ediliyor. Filmin ağir topu olarak 3 efsane aktörden bahsetsek de  kadın oyuncuların filmindeki atmosfere katkısı fazlasıyla önemli. filmi tek düze ajan fillmlerinden ayıran nüans da kadın oyuncuların ajan filmlerindeki kadın tiplemesinin çok dışında olmaları. Helen Mirren Bruce Wills`in sevgilisi rolünde oldukça başarılı. 

Catherine Zeta Jones ise Bruce Wills`in eski sevgilisini oynarken Kurda Tuzak filminde tanıdığımız ajan karakterini hatırlatiyor.

 

Aksiyon ve ajan filmlerini sevmiyor olsaniz bile büyük bir keyfle izlenebilecek, etkisi yillar boyu geçmeyecek iyi hazırlanmmış bir iş.