5053873217 [email protected]

Apple’ın android’e karşı bir üstünlüğü gibi görülen uygulamalardan “Where is my iPhone” uygulamasının bir benzeri de android cihazlara geliyor.

Bu ayın sonlarına doğru bir Google hesabına sahip olan herkes cihazını haritada gerçek zamanlı şekilde görmek, zilini çalmak ve hatta cihazın içeriğini silmek gibi imkanlara erişecek. Yeni açılan Android Cihaz Yöneticisi web sitesi tüm bu işlemlerin yapılmasını sağlayacak. Google hâli hazırda kurumsal kullanıcılara sunduğu bu aracın güncellenmiş versiyonunu tüm Android kullanıcılarına açıyor.

 

Uzaktan erişim araçları Android 2.2 ve üstü sürümle çalışan cihazları destekleyecek. Bu da Android ekosistemindeki cihazların yüzde 98.7′lik kısmının destekleneceği anlamına geliyor. Ayrıca Google Android Cihaz Yöneticisi uygulaması çıkararak cihazları bulma ve temizleme işini daha da kolaylaştıracak. Ancak servisin çalışması için bu uygulamanın telefona veya tablete kurulmuş olması gerekmiyor. Bu uygulama yalnızca işlemlerin gerçekleştirilmesini sağlıyor.

Apple ve Microsoft’un mobil işletim sistemleri için sunduğu benzer araçlar bulunuyordu. Google ise Android’in bu yanını uzun zamandır boş bırakmıştı. Tabii ki, Android cihaz üreticileri kendi geliştirdikleri çeşitli araçlarla kullanıcılara çözüm sunuyor, ancak Google’ın geliştirdiği araç farklı markalı birden fazla Android cihaz sahiplerine, cihazlarını daha kolay şekilde yönetme fırsatı verecektir.

Google, Android Cihaz Yöneticisinin kullanıcılarla tam olarak hangi tarihte buluşacağını açıklamadı.