5053873217 [email protected]

İstanbul’un en pahalı Ferrarisi Emre Belözoğlu’nda.

Fenerbahçeli futbolcu Ferrari serisi’nin F12 Berlinetta 684.000 EURO değerindeki arabasıyla ilk kez görüntülendi.

 

SADECE PAHALI DEĞİL; EN HIZLI EN GÜÇLÜ FERRARI

Ferrari, birkaç gün önce F620 GT koduyla -Bugüne Kadar Üretilmiş En Güçlü Ferrari- teaserını yayınlayarak F12berlinetta’nin ilk ipuçlarını vermişti. Bugün yayınlanan fotoğraflar ve teknik detaylar ile birlikte Ferrari F12berlinetta, yarattığı beklentinin çok daha üstüne çıkarak dudak uçuklatıyor.

599 GTB Fiorano’nun yerini alacak olan F12berlinetta’nın kalbinde yer alan Ferrari’nin yüksek teknoloji mimariye sahip yeni V12 motorunun ürettiği 740bg’lik güç, otomobilin 0-100km/s hızlanmasını 3,1 saniye de, 0-200km/s hızlanmasını ise 8,5 saniyede tamamlamasını sağlıyor ve 340km’nin üzerinde maksimum hız ortaya çıkartıyor. Ferrari elde ettiği bu muazzam güç değerleri ile iddiasını kanıtlasa da kullandığı teknolojinin içinde çok daha fazlası var. F12berlinetta’da kullanılan geliştirilmiş aerodinamik yapı, elektronik kontroller ve malzeme teknolojisi Bugüne Kadar Üretilmiş En Güçlü Ferrari iddiasının gerçeğe dönüşmesini sağlıyor.

   Ferrari, F12berlinetta’yı tasarlarken yüksek aerodinamik özellikleri klasik Ferrari stili ile başarıyla harmanlayarak sanat eseri bir otomobil ortaya çıkarmış. Aslında Ferrari bunu hep yapıyor. İnanılmaz olan ise, yeni F12berlinetta’nın aerodinamik oranlarının selefi olan 599GTB Fiorano’dan %76 oranında daha iyi olması. 200km/s hızda yere basma gücü 123kg olan aracın, hava sürtünme katsayısı da 0.299Cd.
   Ferrari genel olarak ürettiği tüm otomobillerinde kendi karakterini yansıtan, muhafazakar bir tasarım felsefesine sahip.  İlk olarak Guigiaro için özel olarak üretilen Ferrari GG50 konseptinde karşılaştığımız yeni nesil çizgiler, Ferrari FF’te gördüğümüz Shooting Break tasarımıyla yeni bir boyuta taşınmıştı. Ferrari yeni F12belinetta ile bu tasarımı daha üst noktaya çıkarmış.
   F12berlinetta’da tanıdık ama seleflerinden çok daha büyüleyici bir tasarım ile karşılaşıyoruz. Ön tarafta  güçlü sportif ama zarif duruş sergileyen, geniş bir ızgaraya sahip burun kısmında LED farlar ile başlayan omuz çizgisi, keskin kaslı bir yapıda arkada doğru ilerleyerek, Shooting Break  felsefesinin Formula 1 araçlarının arka kanatlarının şasi ile buluştuğu form ile harmanlanmasıyla elde edilen bir yapıya bürünmüş.  Difüzöre kadar inen T çizgisine sahip bu form,  Ferrari için artık klasikleşen, tamponun alt kısmındaki LED uyarı ışığı ile son buluyor.
   Otomobilin kabininde artık alıştığımız Ferrari’nin kullanıcı odaklı tasarım felsefesi olarak tanımladığı düzeni görüyoruz. İç tasarım tüm yüzeylerde kullanılan derinin dışında, alüminyum ve karbonfiber malzemeler ve uçaklardan esinlenilmiş havalandırma kanalları dikkat çekiyor. F12berlinetta’nın kabininde en çok dikkat çeken özellik ise yolcu kısmına konulan, topido kısmının üstüne yerleştirilen ekran olmuş. Ekrandan, hız, devir sayısı ve vites takip edilebiliyor.
Ferrari’nin yeni Şahlanan Atı F12berlinetta ile -motoru ön tarafta konumlandırılmış süper spor otomobil- sınıfında yeni standartları belirliyor. Jeremy Clarkson’ın  da dediği gibi, Ferrari her zaman en iyi ile karşımıza çıkıyor; diğerlerinin yaptığı ise onu takip etmek.