5053873217 [email protected]

Google 24 Temmuz’da yaptığı sunumda beklenen Android 4.3 ve Nexus 7 tanıtımlarının  yanında Chromecast sürprizi ile geldi.

Dünya genelinde ayda 200 miyardan fazla videonun izlendiğini açıklayan Google, Kuzey Amerika’daki internet trafiğinin yarısını Youtube ve Netflix’in kullandığını belirtti. Tabletlerde ve akıllı telefonlarda, geçen yıla oranla 2.7 kat daha fazla içerik izlenmiş durumda.

TV’leri akıllı hale getiren Chromecast adlı küçük cihaz da bu toplantıda duyurulan yeni teknolojiler arasında yerini aldı. Chrome OS işletim sistemine sahip olan cihaz, kablosuz ağa bağlanarak online içeriklere ulaşmanızı sağlıyor. Chromecast, TV’ye HDMI üzerinden bağlanıyor, gücünü USB üzerinden alıyor. Cihazın kontrolü ise Android işletim sistemine sahip akıllı telefon veya tablet üzerinden yapılabiliyor.
iOS’taki YouTube uygulamasındaki içerikler de yine bu cihaz üzerinden dev ekrana aktarılabiliyor.

Chromecast, sadece Android ve iOS için değil, aynı zamanda dizüstü bilgisayar üzerinden de görüntüleri televizyona aktarabiliyor. Sadece Chromecast ile diğer cihaıznızın aynı WiFi ağı içerisinde bulunmak zorundasınız
Bunun için bir Google ürünündeyken (örneğin Chrome) görüntüyü Chromecast’e aktar seçeneğine tıklamak yeterli oluyor.
Uygulama geliştiriciler Google Cast SDK kullanarak uygulama geliştirebilecekler. Böylece, Chromecast’i bu uygulamalar da kullanabilecek.
Chromecast’in fiyatı, 35 Dolar olarak belirlendi ve bugünden itibaren online olarak satışa çıkacak. Türkiye’ye ne zaman ve hangi fiyata geleceği belli değil.