5053873217 [email protected]

Google’ın günlerdir beklenen etkinliğinin can alıcı noktası Android 4.3’ün tanıtılmasıydı.

Android işletim sisteminde gelinen son nokta olan Android 4.3’te, farklı profil desteği olacak. Böylece, ortak kullanılan cihazlarda içerikler daha iyi sınıflandırılacak.

Android 4.3 ile beraber Bluetooth Smart teknolojisi de kullanılacak. Desteklenen yeni nesil grafik teknolojileri arasında OpenGL ES 3.0 da var. Böylece oyunlarda çok daha gerçekçi ve etkileyici sonuçlar elde etmek mümkün olacak.
Android 4.3 ile beraber, özel HD içerikler de geliyor. Bunlar arasında ilk sırayı Netflix alıyor. Ancak bu içeriklerin Türkiye ile anlaşması olmadığından dolayı, uzaktan bakınmakla yetineceğiz.
Yeni işletim sisteminin güncellenme işlemine bugünden itibaren başlanıyor. Sahip olduğunuz Android işletim sistemli cihazın ne zaman Android 4.3’e geçeceğini, cihaz üreticinizin web sitesinden veya hiç uğraşmayıp bizi takip ederek öğrenebilirsiniz.

Yenilenen Google Chrome ile beraber gelen tam ekran seçeneği, kullanıcılara %15 daha fazla görüş alanı sunuyor. Güncellenen diğer uygulamalar arasında Google Maps ve Hangout da var. Hangout’ta ekran paylaşımı, Skype ile yarışacak seviyeye gelmiş gibi görünüyor.
Oyunlarda büyük değişiklik
Google Play hizmetleri arasında oyunlar için yenilikler var. Bunlar arasında, iOS’ta olduğu gibi puanların saklanması, arkadaş listesi, çoklu oyun oynama imkanı gibi seçenekler var.
Android 4.3’ün imkanlarından faydalanan Prince of Persia 2 ve Asphalt 8, yarından itibaren Google Play üzerinden indirilebilecek.

Dijital kitapların olduğu Textbook servisi de duyurulan yeniliklerden. Ancak, bu servisi de yine ülkemizde kullanamıyoruz.