5053873217 [email protected]

Mazda, SKYACTIV Teknolojileriyle donatılmış Yeni Mazda3’ü İstanbul’da gün yüzüne çıkardı. Lansmana birçok gazeteci ve Mazda tutkunu kişilerde katıldı. Dünyanın beş ayrı noktasında eş zamanlı olarak gerçekleştirilen organizasyon için seçilen üç Avrupa şehrinden birisi canlı karakteri sebebiyle İstanbul oldu. Mazda’nın lokomotif modelinin yeni neslinin tanıtımı için New York ve Melbourne’un yanı sıra Londra ve St. Petersburg’da da etkinlikler yapıldı. Yeni Mazda3’ün Türkiye’de 2014 yılı itibariyle satışa sunulması planlanmaktadır.

C segmenti önemli
Avrupa binek araç pazarının yaklaşık yüzde 25’ini temsil eden C segmenti göz ardı edilemeyecek bir grup. Pazarda yer alan neredeyse tüm araç üreticileri, pastadan pay alabilmek için rekabet ediyorlar. Bu segmentte hayatta kalmak istiyorsanız, özel bir şeyler sunmanız gerekiyor. Mazda’nın yaptığı şey ise, tüm zamanların en çok satan ödüllü spor kompakt aracını almak, Mazda teknolojilerinin en iyilerini bir araya getirmek, bağ kuran ve daha sonra da beklentileri aşan bir araç tasarlamak. Bu doğrultuda yeni Mazda3, rakiplerinden daha iyi olacak şekilde üretildi. Ancak özellikleri bununla bitmiyor; Mazda, performans ve donanım seviyesi, üretim kalitesi ve konfor gibi, müşterilerin en fazla önem verdiği özelliklere de büyük bir özen gösterdi.
“KODO-Hareketin Ruhu”
Araçta geniş ve güçlü duruş, kalın, yatık ve ritmik gövde şekillerine sahip “KODO – Hareketin Ruhu” tasarımı göze çarpıyor. Dinamik ifadeleri, direksiyon arkasında heyecan verici bir deneyimin sürücüyü beklediği hissini veriyor; motor kapağının altında yatan SKYACTIV Teknolojisi ise, hafif motorlar, şanzımanlar, gövde ve şasi sunuyor. Direksiyonun arkasına geçildiğinde, yeni Mazda3 sürücünün komutlarını tam olarak yerine getiriyor ve kararlı bir hassasiyet ile virajları alıyor.

Teknoloji karnavalı
Sportif ve eğlenceli aynı zamanda ekonomik: İşte bu, Mazda’nın sürüş keyfinden, güvenlikten ve güvenilirlikten ödün vermeyen çevre dostu araçlara yönelik yaklaşımı olan Sürdürülebilir Zoom-Zoom’dur. Mazda’nın son teknoloji enerji yenileme sistemi olan i-ELOOP ile birlikte, dünyanın en hızlı rölantide durma sistemi i-stop’u, bu yaklaşım ortaya çıkardı. Kazaların meydana gelmesini önlemeye veya bir kaza meydana geldiğinde, insanları korumaya ve hasarı minimuma indirmeye yönelik son teknoloji i-ACTIVESENSE aktif güvenlik teknolojisini kullanan Mazda Proaktif Güvenlik sistemi de buna dâhildir. Kısacası, yeni Mazda3, Sürdürülebilir Zoom-Zoom yol haritasında yeni bir kilometre taşını teşkil ediyor.

Teknoloji devrimi “SKYACTIV “
SKYACTIV-Şasi sürücünün komutlarından çıkmadan; virajlarda nötr direksiyon özelliği yumuşak ve tahmin edilebilir bir eğim ve yuvarlanma sağlar; direksiyonu düzeltme ihtiyacını ortadan kaldıran uyumlu bir doğrusal tepkiye sahiptir ve tipik olarak FF düzeneklerinde görülen yetersiz direksiyon manevrasına sahip değildir. Mükemmel bir dengeye sahip olan süspansiyon konfor, çeviklik ve yüksek hız dengesi sağlar. Daha hafif ancak daha sert olan süspansiyon, araç kontrolünden ödün vermeden yol darbelerini daha iyi absorbe etmek için geliştirilmiş bir geometriye ve amortisörlere sahiptir.

SKYACTIV-Gövde mevcut Mazda3’ten daha hafif ancak daha kuvvetli. Yüksek dayanımlı çeliklerin oranı artırılarak, 300’den fazla gövde parçası gözden geçirilerek ve hafif SKYACTIV güç aktarma organları kullanılarak toplam ağırlık azaltıldı. Gövde rijitliği yüzde 30 oranında arttırıldı. Virajlarda gövde deformasyonunu bastırmak için çift destekli yapı eklendi. Motorun daha fazla hava soğutmasına ihtiyaç duyduğu durumlar haricinde alt ön ızgarayı kapatan yeni aktif hava kapatıcı, aracın altından hava akışını sağlayan yeni alt gövde bakalitleri ve lastik parçalıkları, özel türbülans bastırıcı spoylerler araca yakıt tüketimi konusunda destek sağlıyor.

 

Yeni SKYACTIV motorlar
Yeni Mazda 3’ün kalbinde SKYACTIV motorlar kullanılacak. Dört benzinli birde dizel motor seçeneği sunulan aracın benzinli üniteleri 1,5 litre 100 PS, 1,5 litre 120 PS, 2,0 litre 120 PS, 2,0 litre 165 PS olarak sıralanıyor. Dizel ünite olarak ise 2,2 litre 150 PS gücünde motorlar sunulmuş. Benzinli ünitelerde 1,5 litrelik seçeneklerden sadece 120 PS’lik motor Türkiye’ye gelecek. Motor seçeneklerinde 6 ileri otomatik ve manuel seçeneği de sunulacak.