5053873217 [email protected]

Apple’ın uygulama içi satın alma seçeneği yine bir ailenin bütçesinin büyük bir derdi oldu. 8 yaşındaki çocuk, 12 bin TL’yi aşan uygulama içi satın alma yaptı.

Mobil platformlarda bulunan ücretsiz oyun ve uygulamaların sayısı gün geçtikçe artıyor. Geliştiriciler uygulamalarını ücretsiz olarak sunup, uygulama içi satın alma seçeneklerinden daha fazla gelir elde etmeyi planlıyor. Aileler küçük çocukları için cihazlarına indirmiş oldukları ücretsiz oyunlarda, uygulama içi satın alma seçeneğinin olup olmadığını bazen fark edemiyor.

Bu konuda daha önce birçok kullanıcısının zor durumda kaldığını gören Apple, kullanıcılarına uygulama içi satın alma seçenekleri ile ilgili uyarılarda bulunmuştu. Firmanın bu uyarılarına rağmen yine bir ailenin başı uygulama içi satın alma seçeneklerinden dolayı fena halde ağrıdı.
8 yaşındaki Lily;

Campus Life,

My Horse,

Hay Day

Smurfs Village gibi popüler oyunların uygulama içi satın alma seçeneklerini kullanarak tam tamına 6100 dolar harcama yaptı. Bunun üzerine Lily’nin ailesi Apple’a bu paranın geri ödenmesi için itirazda bulundu.

 

Apple, Lily’nin yaptığı satın almaları inceledikten sonra aileye geri ödeme yaptı.