5053873217 [email protected]

Nexus Serisi ile mobil telefon alanına giren Google bugüne kadar farklı üreticilerle çalıştı. Geçtiğimiz yıl satın aldığı Motorola ile Google  ilk meyvesini vermeye hazırlanıyor.  Moto X modelini tamamen ABD’de üretecek.

Yazılımı, tasarımı ve üretimiyle tamamen ABD malı olacak olan Motorola’nın yeni gözbebeği Moto X, 1 Ağustos’ta New York’ta düzenlenecek olan etkinlikle tanıtılacak.
Tanıtıma kısa bir süre kala Moto X’in basın görsellerinden bir tanesi de sızdırıldı

Nexus modelleri gibi tuşsuz tasarıma sahip olan Moto X, Google’ın standart Android arayüzünü kullanacak. Zaten Google’ın markası olacak olan Motorola, hızlı bir şekilde güncellemeleri alacak, tıpkı Nexus gibi.
Qualcomm’un 1.7 GHz hızında çalışan 4 çekirdekli Snapdragon S4 Pro işlemcisi, 2 GB RAM, 4.7 inç büyüklüğünde 720p ekran, Android 4.2.2 Jelly Bean sürümü, 10 Megapiksel çözünürlüğünde kamera gibi özelliklerle donatılacak olan telefon, özellikle kamera teknolojisiyle rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor. Clear Pixel teknolojisiyle daha net ve az gren oranına sahip fotoğrafların çekilebileceği söyleniyor. Tabi bunu cihaz çıkmadan bilme ihtimalimiz yok.
Google’ın telefonu farklı özelleştirme seçenekleriyle satışa sunacak olması, telefona olan ilgiyi de artırıyor. Gelen bilgilere göre kasada kullanılacak malzemeler, renk ve desenler, arka kısımda istenen şekil ve metin işlemeleri, opsiyonel batarya seçenekleri gibi özgür tercihler Moto X’te karşımıza çıkabilir. Tıpkı sıfır araba alırken arabalara eklediğimiz opsiyonlar gibi.
Bakalım Google ve Motorola’nın büyük umutlar bağladığı Moto X, etkili satış rakamlarına ulaşabilecek mi?