5053873217 [email protected]

Bu hafta satışa başlanacak araç üç motor versiyonu ve 45 bin 400 liradan başlayan fiyatları ile tüketicilere sunulacak. Yedi yıl aradan sonra üretimi yeniden Türkiye’ye dönen Toyota Corolla için düzenlenen basın lansmanında konuşan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, yıl sonuna kadar 13 bin-13 bin 500 adetlik satış hedeflediklerini açıkladı.

2014 yılı için de Corolla satış hedefini 25 bin olarak belirlediklerini anlatan Bozkurt, “Aracın sadece tasarımına bakarak yaklaşık 1000 kişi sipariş listesine ismini yazdırdı. Bu yıl toplamda 40 bini geçip iki yıl önceki rekoru kırmayı, önümüzdeki yıl da 50 adete ulaşmayı planlıyoruz” dedi. Aracın segmentinde bazı dengeleri değiştirmek için hazırlandığına işaret eden Bozkurt, yeni özellikleriyle D segmentine yakın bir aracın ortaya çıktığını vurguladı.

 

“Geçmiş 10 nesilde ‘keşke şunlar da olsaydı’ denilen tüm özellikler bu yeni nesilde dikkate alındı” diyen Bozkurt, Yeni Corolla’nın fiyatının donanım ve motor seçeneklerine göre 70 bin liraya kadar çıkabildiğini söyledi. Son 1 ayda kurlarda ciddi artışlar yaşandığına işaret eden Bozkurt, “Lansman fiyatlarının rekabetçi olabilmesi için fiyatları biraz da sübvanse ettik ve bu seviyelerde tutmayı başardık” dedi.

3 farklı motor

YENİ Corolla biri dizel üç motor versiyonu ile satışa çıkacak. 6 ileri manuel şanzımanlı 1.33 lt benzinli versiyonunda 100 km’de ortalama yakıt tüketimi 5,6 litre olarak gerçekleşiyor. Otomatik vites seçeneği ile de sunulan 1.6 litre benzinli versiyonda CVT şanzımanlı otomatik modelin yakıt tüketimi önceki versiyona göre yüzde 27 azaltılarak 100 km’de 5.6 litreye düşürüldü. 1.4 litrelik dizel motor ise 4.1 litrelik bir ortalama yakıt tüketimine sahip. Öceki nesile göre 80 mm daha uzun olan yeni model, 15 mm daha geniş ve tavan yüksekliği 5 mm daha alçak.