5053873217 [email protected]

Milli basketbolcu, yaptığı yazılı açıklamada, bir haftadır kamuoyu önünde yaşanan sürecin içerisinde yer almanın kendisi için üzüntü verici olduğunu belirterek, “Keşke bu olayların hiçbiri yaşanmamış olsaydı, ama madem yaşandı tüm gerçekleri bir de benim cephemden öğrenmenizde fayda var” ifadelerini kullandı.

Cenk Akyol, 19 yaşından beri milli takım formasını büyük bir gururla taşıdığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Bu formayı taşıyan her sporcu gibi ben de milli takımımızın bir sporcusu olmayı diğer her türlü değerin üzerinde tuttum, tutuyorum. Nitekim bu yılın mayıs ayında, Akdeniz Oyunları öncesi açıklanan 33 kişilik milli takım kadrosuna yeniden seçilmiş olmaktan da onur duydum. Ama şampiyon olup uzun bir final serisi oynayınca , Galatasaray ve Banvit takımlarında oynayan diğer milli oyuncuların çoğu gibi ben de nihai kadroda yer alamadım.”

Galatasaray’ın Beko Basketbol Ligi’nde 23 yıl aradan sonra şampiyonluğa ulaştığı final serisinin son maçının oynandığı dönemde Gezi Parkı odaklı gelişmelerin yaşandığını anlatan Cenk Akyol, “Tüm Türkiye’nin üzüntüyle takip ettiği Gezi Parkı olayları sırasında sessiz kalan bir televizyon kanalına kendi özgür irademle konuşmama hakkımı kullandım. Konuşmak kadar bazen konuşmamak da demokratik bir tepkidir, saygısızlık değildir” değerlendirmesinde bulundu.