5053873217 [email protected]

Polis,  polisiye dizisi Behzat Ç’yi trafik konusunda sınıfta bıraktı. Dizi, emniyet kemeri takma ve cep telefonu kuralına uymada başarısız oldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 11 Nisan-30 Haziran tarihleri arasında ulusal TV kanallarında yayınlanan dizilerdeki emniyet kemeri takma ve cep telefonu kuralına uyma oranlarını araştırdı. Bir polisiye dizi olan Behzat Ç. araştırmadan geçer not alamadı.

Polis, 39 TV dizisinde emniyet kemeri takma oranlarını inceledi. ‘Bir Ankara Polisiyesi’ sloganıyla ünlenen Behzat Ç. dizisi yüzde 26.1’lik oranı ile 33’üncü olabildi. İzlenen 5 bölümde emniyet kemeri ile ilgili 23 sahne yaşandı.Ancak oyuncular sadece 5 sahnede emniyet kemeri taktı. Başarısız olan diğer diziler arasında; Kurtlar Vadisi Pusu ve İşler Güçler de yer aldı. Böyle Bitmesin, ve Yalan Dünya 100’lük oranla birinci oldu.

EGM, 24 dizide de cep telefonu kuralına uyma oranlarını masaya yatırdı. Araştırmada; Merhamet, Yer Gök Aşk ve İntikam, dizileri yüzde 100’lük orana ulaştı. Behzat Ç. 24 dizi arasında 20’inci oldu.