5053873217 [email protected]

Futbol Federasyonu’nun yabancı kontenjanında 6+0+4’te diretmesi, Galatasaray’da mali dengeleri zora sokacak.  10 yabancısı bulunan ve yeni takviyeler adına yabancıları azaltmak isteyen Galatasaray sahada görev veremediğini mecburen tribünde oturtacak.

TFF’nin 6+0+4 yabancı sınırlaması ile yedek kulübesini yerli futbolculardan oluşturmak zorunda olan Galatasaray’da tribüne çıkan isimlere yılda yaklaşık 7 milyon Euro ödenecek.
Türk Telekom Arena ve Galatasaray’ın bu en pahalı “taraftarları”, bu sene elde edilen tribün gelirlerinin yüzde 15’ini sadece maç izlerken cebine koyacak.
Bu sezon VIP ve loca koltukları ile birlikte toplam 45 bin adet kombine satışı gerçekleştirip yaklaşık 62 milyon dolar (48 milyon Euro) gibi önemli bir gelire imza atan Galatasaray, tribünlerden elde ettiği gelirin yüzde 15’ini 4 önemli “misafirine” verecek.
Mevcut kadro düzeninde tribüne en yakın isimler, Dany, Amrabat, Elmander ve Riera ya da Eboue olarak görünüyor.

Şu anda teknik heyetin gözünde, Muslera, Chedjou, Melo (ya da yeni bir ön libero), Sneijder, Drogba, Galatasaray’da ilk 11’de olması planlanan yabancılar olurken, Fatih Terim Riera-Eboue ikilisinden birini bu kadroya monte edecek.
3 milyon Euro yıllık ücret alan Riera yada 2.5 milyon Euro garanti kazancı olan Eboue ikilisinden biri tribünde seyirci olacak. Elmander’in gönderilip ön libero dışında bir de kanat oyuncusu alınması halinde ise tribündeki maliyet daha da artacak. Alınacak yeni lejyoner ile birlikte Eboue-Riera ikilisinden biri değil, ikisi birden tribüne çıkarsa Galatasaray’ın kadroya giremeyen oyuncularına ödeyeceği rakam neredeyse bir kulüp değerine, 10 milyon Euro’ya ulaşacak.

Sahadaki 6 yabancının yanına Semih, Selçuk, Hamit ve Burak’ı banko düşünen Terim, 5’inci yerliye kampta karar verecek.
TFF’nin yeni uygulaması sonrasında Florya’da kadro hesapları da yapılmaya başlandı. İlk 11’de 5 yerli futbolcu oynatmak zorunda olan Fatih Terim’in kafasında Türk oyuncu olarak 4 banko belli. Semih, Selçuk, Hamit ve Burak, Terim’in tahtaya yazdığı yerli futbolcular…. Yeni düzen ve sistem ile bu 5. formaya en yakın adaylardan birisi ise Hakan Balta oldu.
Teknik Direktör Terim, ilk 11’e deyim yerinde ise 5. yerli oyuncusunu arıyor.