5053873217 [email protected]

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın yabancı kontenjanı ile ilgili sert eleştirileri üzerine TFF yeni bir açıklama yayınladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), son günlerde kulüplerden gelen tepki ve eleştirilere sert çıktı. İnternet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“Yıldırım Demirören başkanlığındaki Futbol Federasyonu, Genel Kurul iradesiyle seçilip göreve başladığı tarihten itibaren, futbolumuzun dönemsel olarak en önemli sorunu olan kaos ortamını ortadan kaldırmaya özel bir önem ve öncelik vererek yoğun bir çaba göstermiştir. Nitekim o çabaların sonucunda, 3 Temmuz sürecinin oluşturduğu karabasandan büyük ölçüde kurtulunmuş ve dönemin koşullarına göre futbolumuz, çok daha huzurlu, çok daha güvenli, çok daha barışçıl bir sürece adım atmıştır.
Salı günü gerçekleştirdiğimiz Olağan Genel Kurul sırası ve sonrasında, bazı kulüp başkanlarımızın yapmış oldukları maksadını aşan açıklamalar, futbolumuzu yeniden bir kaos ortamının eşiğine taşımaktadır. Öncelikle şunu belirtmekte yarar görüyoruz: Yabancı futbolcu sayısını 10’la sınırlamak, maç kadrolarında yalnızca 6 yabancı oyuncunun yer almasına izin vermek, bugünün kararı değildir. Bu karar 13 Haziran 2012 tarihinde, üstelik de Kulüpler Birliği’nin değerli üyelerinin ittifakla birleşmeleri üzerine alınmış bir karardır. Bu karar, sanki yeni alınmış gibi, çok değerli kulüp yöneticilerimizin yaptıkları açıklamalar, hem şaşırtıcı, hem de üzüntü vericidir.
Kararın alındığı dönemde itiraz etmek bir yana, bunun doğru bir adım olduğu konusunda ortak fikir beyan edenlerin, şimdi tam tersine bir duruş göstermeleri iyi niyetten, sözün arkasında durmaktan, futbol adamlığı ciddiyeti ve tutarlılığından malesef çok uzak görülmektedir. Önemle hatırlatmak, vurgulamak isteriz ki Türkiye ve Türk futbolunda, “Bunu yaparsan kalırsın, bunu yapmazsan gidersin” dönemi sona ermiştir.
Bir diğer ve önemli konu, iki büyük, iki değerli kulübümüzün hakaret, tahrik içeren karşılıklı suçlamalarıdır. Federasyonumuzu da tartışmaların içine çekmeye çalışarak sürdürülen bu girişimler, adeta ateşin üzerine benzin dökmeyi çağrıştırmaktadır. Futbol Federasyonu Yönetimi, görevi ve sorumlulukları içerisinde, tüm kulüplere eşit mesafede durmaya, Türk futbolunun hak ve doğrularını savunmaya, değerlerine sahip çıkmaya devam edecektir.
Yeni bir kaos ortamının yaratılması için, bazı odakların yönlendirmesi ile yapılan bu tür girişimlere görevi ve sorumlulukları kapsamında izin vermeyecektir. Unutulmamalıdır ki; Türk futbolunu kulüpler değil, Türkiye Futbol Federasyonu yönetir. Aklın, mantığın, sağduyunun en büyük dostumuz olduğunu bir kez daha hatırlatmakta yarar görüyoruz.”

6+0+4’e yabancı değiller ama!

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kararı geçen yıl alınan ve 2013-14 sezonundan itibaren Süper Lig kulüplerinin 10 yabancı oyuncu ile sözleşme yapıp bunlardan sadece 6 tanesini 18 kişilik isim listesine yazabileceklerine dair uygulamanın 27 Haziran 2012 tarihinde yapılan olağan mali genel kurulda Başkan Demirören tarafından da delegelere anlatıldığı kaydedildi.
Kademeli olarak yabancı kontenjanının düşürülmesini öngören bu karar, genel kurul delegeleri tarafından da benimsenmesine rağmen bugün bazı kulüplerin karşı çıkması şaşkınlık yaratırken, üst düzey bir TFF yetkilisi, “Biz bu uygulamayı tüm Süper Lig kulüplerine danışarak ve izah ederek aldık. Şimdi verilen tepkileri anlamak mümkün değil. Bugün icat edilmiş bir uygulama olmadığını herkes biliyor” diye konuştu.