5053873217 [email protected]

Canon, dünyanın en küçük DSLR modeli EOS 100D ile DSLR algısını değiştirme peşinde.

Konu dijital SLR olunca akla ilk gelen iki markadan biri Canon. Şirket, özellikle bu alandaki önemli ve bilinen cihazlarıyla tanınıyor. Dijital SLR modellerini EOS ailesi altında toplayan Canon, giriş, giriş üstü, orta ve üst seviye dijital SLR modellere sahip. Son dönemde küçülme trendine giren dijital SLR modeller, adeta kompakt ürünlerle yarışıyor.

En küçük DSLR
Canon tarafından geliştirilen ve dünyanan en küçük DSLR modeli olarak tanıtılan 100D, bu trendin en son ürünlerinden biri. Canon tarafından geliştirilen APS-C boyutunda bir sensör kullanan ürün 18 Megapiksel çözünürlük sunuyor.
Dokunmatik ekran
100D, 3 inç boyutunda 1 milyon piksel çözünürlüklü kapasitifi bir dokunmatik ekran kullanıyor. Dokunmatik ekran deneyimi ile rahat bir kullanım sunan ürün, bu anlamda bizden geçerli notu alıyor.

EF ve EF-S objektif desteği
Kit olarak satılan 18-55 dışında EF ve EF-S serisi objektiflerle uyumlu olan 100D, bu sayede birçok objektifle beraber kullanılabiliyor. Öte yandan cihazın kit olarak satılan objektif olan Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM’de titreşim engelleme özelliği (IS) bulunuyor. Böyle bir odak uzaklığı için fotoğraf çekimlerinde bu özellik çok gerekli olmasa da videoda işe yarıyor.