5053873217 [email protected]

İstanbul 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki duruşmaya, davacı organizatör Ekber Gence’nin avukatı Figen Türkkal ile davalı Mustafa Sandal’ın avukatı Merve Fidan katıldı.

Duruşmada konuşan davacı avukatı Türkkal, toplanan delillere göre talep ettikleri gibi bir karar verilmesini istedi.

Davalı Sandal’ın avukatı ise, “Biz davanın reddini istiyoruz. Dosyadaki avukat İhsan Tellioğlu’nun beyanlarına katılmıyoruz. Menejer Hakan Şentürk’ün aylık raporun ve dosyadaki diğer yazılara cevaplar karşısında davanın reddini istiyoruz” dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, toplanan deliller ve mali müşavir uzman hukukçu bilirkişilerden alınan raporların kapsamına göre, davanın 52 bin 842 lira üzerinden kabul edilmesine hükmederek, bu miktarın dava tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte, davalı Mustafa Sandal’dan alınıp davacıya ödenmesine karar verdi.

Mustafa Sandal, 2008’de Türkiye-Portekiz maçı öncesinde İsviçre’de vereceği konseri, 2 gün kala iptal etmiş ve konserin organizatörü Ekber Gence de, zarara uğratıldığı gerekçesiyle, Sandal’a ödenen 20 bin dolar konser ücreti, satılan biletlerin paraları, vize ücreti ve afiş paralarının karşılığı olarak toplam67 bin TL tazminat talepli dava açmıştı.