5053873217 [email protected]

Apple’ın WWDC 13 etkinliğinde tanıtmış olduğu iOS 7 işletim sistemi, beraberinde birçok yenilik getirdi. Gelen yeniliklerden biri ise iOS cihaz ile otomobilleri entegre bir biçime getirmeye yarayan iOS in the Car. Peki bu iOS in the Car ne işe yarıyor ve hangi marka otomobillerde kullanılabiliyor?

iOS in the Car, cihazı otomobile bağlayarak cihazın kontrolünün otomobil üzerinden yapılmasını sağlayan bir yenilik. Kabaca tarif etmek gerekirse iOS cihaz, iOS in the Car sayesinde otomobilin ekranına taşınıyor ve gerekli tüm işlemler buradan yapılabiliyor. Yapılabilecek işlemler arasında arama yapma ve cevaplama, mesajlaşma, haritaların kullanımı ve müzik uygulaması gibi uygulamaların kullanımı yer alıyor.

Apple’ın, iOS 7 ile getirmiş olduğu bu özellikten önce Siri’yi otomobillere taşımak istediği biliniyordu.
iOS in the Car özelliği sayesinde de Siri artık otomobillere giriş yapmış olacak. iOS in the Car özelliğinin kullanılabileceği otomobil markaları ise şimdilik Ferrari, Opel, Mercedes, Hyundai, Honda, Jaguar, Kia, Chevrolet, Volvo, Nissan ve Infiniti ile sınırlı. Özelliği kullanacak ilk otomobilleri de 2014 yılında yollarda görebileceğiz.