5053873217 [email protected]

Galaxy Note 3 ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Galaxy Note 3’e ait olduğu iddia edilen yeni bir prototip, internete sızdırıldı.

Samsung fiziksel home tuşunda yine vazgeçmemiş.


Akıllı telefon satışlarına baktığımızda lider isim olarak gözüken Samsung, 100 milyon satış başarısını uzun zaman önce aşan Galaxy S ailesinden farklı olarak geliştirdiği Galaxy Note ailesi üzerinde çalışmaya devam ediyor.
Üçüncü nesil Galaxy Note 3 üzerinde yoğunlaşan firma, Galaxy S4 modelindeki gibi global sürümünde Exynos tabanlı işlemci, LTE tabanlı ülkelerde ise Qualcomm çözümlerini kullanması bekleniyor.
Geçtiğimiz gün burada haberini yaptığımız Exynos 5420 işlemcisini kullanacak olan Galaxy Note 3, 1.8 GHz hızında çalışacak. Grafik işlemci olarak PowerVR SGX 544 MP3 yerine, yeni nesil Mali-T6xx çözümlerinden birini kullanması beklenen işlemcinin LTE versiyonunda ise Snapdragon 800 kullanılacak. Snapdragon 800’ün de 2.3 GHz hızında çalıştırılması bekleniyor.
5.99 inç büyüklüğünde Super AMOLED Full HD ekranı kullanacak olan Galaxy Note 3’e ait olduğu iddia edilen prototipler de ortaya çıktı. Galaxy Note 2’de ovalleştirilen tasarım, ilk nesildeki gibi daha köşeli bir yapıya bürünüyor. Satışa sunulması beklenen nihai sürümün bu şekilde olup olmayacağı ise merak konusu.
5.99 inç büyüklüğü kullanıcıların hissetmemesi için çerçeveleri küçülten Samsung, özellikle Home tuşunun bulunduğu bölgeyi oldukça daraltmış olması dikkat çeken bir detay.