5053873217 [email protected]

27 yıl önce ‘Çalıkuşu’ adlı dizide Feride’yi canlandırarak hafızalara kazınan Aydan Şener, yenisi çekilecek olan dizinin başrolü için Fahriye Evcen’i önerdi. Şener, “Fahriye her şeyiyle çok uygun” dedi.

 

 

Reşat Nuri Güntekin’in aynı adlı eserinden televizyona uyarlanan ‘Çalıkuşu’, kısa bir süre sonra yeniden dizi seyircisine ‘merhaba’ diyecek. Dizide Çalıkuşu Feride’yi, Fahriye Evcen veya Merve Boluğur’un canlandıracağı konuşulurken, yıllar önce bu rolle unutulmazlar arasına giren Aydan Şener kendi favorisini açıkladı.

Evcen ve Boluğur arasında bir seçim yapan Şener, “Koyu renk saçları, beyaz teni, kaşları ve gözleriyle Fahriye romandaki Feride’ye çok daha uyuyor” diye konuştu. Şener’in bu önerisini yapımcı firmanın kale alıp almayacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

Azerbaycan’da yayınlanan bir dizide konuk oyuncu olan Aydan Şener, bölüm başına 30 bin lira alarak Azeri oyuncuları beşe katladı. Bu ülkede çok sevildiğini söyleyen Şener, “Azeri televizyonlarında dizi sürelerinin 40-45dakika olması çok insani şartlar oluşturuyor” diye konuştu.