5053873217 [email protected]

Google’ın, güncelleme sorununu aşmak amacıyla üst seviye modellerin Google Edition modellerini geliştirmeye başladı. Samsung Galaxy S4 Google Edition ile başlayan gelişme, HTC One ile devam etti. En son gelen haberlere göre Xperia Z için de Google Edition modeli hazırlanıyor.

SAMSUNG VE HTC DE DUYURMUŞTU

Nexus modellerinde kullanılan referans Android sürümünü kullanacak olan Xperia Z, Sony’nin pek çok ek yazılımsal özelliklerine sahip olmayacak. Cihaz sadece donanımsal ve tasarım olarak Xperia Z ile aynı olacak.
Xperia Z’nin sevilen özeliklerinden biri olan Stamina modu gibi pek çok yazılımsal özellik, Xperia Z Google Edition’da kullanılmayacak. Fakat çok daha hızlı ve stabil çalışan, güncellemeleri hızlı bir şekilde alan Android yazılımıyla gelecek.

SEBEP NEXUS BAŞARISI VE GÜNCELLEME SERBESTİSİ

Nexus telefonlarının hızı ortada. Google edition ile firmalar bir anlamda güncelleme ve geliştirme yükünü de üzerlerinden atmış oluyorlar. Artık yavaş yavaş üreticilerin kullanıcılara, referans Android seçeneği sunması oldukça güzel bir gelişme. Xperia Z’nin Google Edition modeli, Android 4.3 Jelly Bean sürümüyle gelmesi bekleniyor.
599 Dolar fiyat etiketiyle Google Play Store’da önümüzdeki aylarda satışa sunulması beklenen telefon, bakalım bizlere nasıl bir deneyim sunacak?