5053873217 [email protected]

Galaxy S4’ü satın alanların kimi şikayetleri hiç bitmedi. Durumun farkında olan Samsung yayınladığı ilk kapsamlı güncelleme ile telefon sahiplerini mutlu etmeyi planlıyor.

Samsung, Galaxy S4 için yeni güncellemesini yayınladı. XXUBMEA kod adındaki güncelleme, 366 MB büyüklüğünde. Güncellemeyle beraber Galaxy S4’teki yoğun hafıza kullanımı azaltılıyor. Ayrıca bazı uygulamaların SD karta taşınmasına izin veriliyor.
Galaxy S4’ü incelediğimizde dikkatimizi çeken yoğun dahili hafıza kullanımı, pek çok kullanıcının da tepkisini çekmişti. 16 GB’lık sürümde neredeyse 7 GB’lık dahili hafıza kullanan yazılımlar, güncellemeyle daha az yer kaplayacak şekilde ayarlanıyor. Güncelleme sonrası Galaxy S4’ün boş hafıza miktarı 9.15 ile 9.23 GB arası değişiyor.

Uygulamaları SD Karta taşıma butonunun bulunmadığı Galaxy S4’te, güncellemeyle beraber bu özellik de ekleniyor. Bazı uygulamalar böylece SD Karta ROOT yapmadan taşınabilecek.
Güncellemeyle beraber kamera uygulamasını da geliştiren Samsung, yeni HDR video özelliğini Galaxy S4’e eklemiş durumda.

Galaxy S4’te ekran kaydırma sırasında oluşan ekranda bulanıklık ve yazılardaki okunabilirlik azalması, güncellemeyle beraber giderilirken, güvenli boot ve Smart Pause ile iligli de güncelleme bulunuyor.
Almanya’daki Galaxy S4 kullanıcılarına sunulan güncellelleme, yaygın olarak satışa sunulan LTE destekli ve Snapdragon 600 işlemcili Galaxy S4 GT-I9505’e gelmiş durumda. Ülkemizde satışa sunulan Exynos işlemcili GT-I9500 için de güncelleme yakın bir zamanda çıkacak.