5053873217 [email protected]

125. yılını kutlayan İtalyan Lisesi, 2013- 2014 ders yılı kayıt yaptıracak öğrencilere tanıtım günü organize etti…

Liseden menzun olupsanat dünyasında ün yapmış oyuncu Hazal Kaya, yazar Üstün Akmen, Piyanist Eser Taşkıran ve Pront Tour’un sahibi İş Adamı Ali Onaran tanıtım gününe katılarak lisenin kendilerine kattığı değeri anlattı. Okulun öğrencilerinden Mehmet Günsur ise çekimlerin yoğunluğundan dolayı video görüntüsüyle İtalyan Lisesi’nin sanat hayatına kattıklarını öğrencilere aktardı. Okulun mezunlarından Hazal Kaya’da öğretmenleriyle tekrar bir araya geldi. Kaya, öğretmenleriyle konuştuğu sırada duygulandı. Hazal Kaya, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yaramaz bir öğrenci olduğunu söyleyen Hazal Kaya, “Çok duygusalım bugün ne konuşabilirim ne bir şey söyleyebilirim. Boğazımda bir yumru ile gezdim, çok duygulandım. Tekrar burada olmak çok keyifli… Ben yaramaz bir öğrenciydim. Okulun sakinlerinden değildim. Çok eğlendim, beş yıllık güzel süreç geçirdim. Bir beş yıl daha olsa okurum. Öğretmenlerimizle birbirimiz çok severdik. 14 yaşından burdayım, çok mutluyum” dedi” dedi.

Dört aydır Amerika vizesi beklediğini söyleyen Kaya, “Projeler ile ilgili hiçbir şey söyleyemiyorum. Çünkü süreç halen devam ediyor. Değerlendiriyoruz. Sonunda nihayet Amerika’ya eğitime gidiyorum. Dört ay vize bekledim. İsim benzerli vardı o yüzden beklemek zorunda kaldım. Benim ismim sanırım bir suçluyla ya da araştırılması gereken bir kişiye benziyormuş.Bu yüzden dört ay bekledim. Şansızlığın böylesi bu kadar olur. Amerika’da oyunculuk kursu alacağım” diye konuştu…

Hastalığı yüzünden kilo aldığını söyleyen Hazal Kaya, “Kilo almıştım, kiloluydum. Bunun böyle eyvah ölüyormuşum gibi, davranılması çok tuhaf geldi. Ölmüyorum, iyiyim. Sadece hastalığımın yan etkisi… Şimdi diyetdeyim yavaş yavaş kilo veriyorum. Vucüdüm sağlıklı haline dönüyor. Şeker hastalığımın hipoglisemi vardı. Bu olduğunda su içsen yarıyor dedikleri bu oluyor” şeklinde konuştu.

“Behzat Ç.” dizisinin final yapmasına üzülen Kaya, “Behzat Ç.” final yaptı çok üzüldüm. Çok tadında bitti. “Behzat Ç.” sinema filminden teklif gelse oynayamam. Amerika’ya gidiyorum.”