5053873217 [email protected]

Tatar Ramazan ile kariyerinin en büyük çıkışlarından birini yapan Bülent İnal, oyunculuğa mektepten gelmiş bir isim…

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalı mezunu olan Bülent İnal’ın ilk adı da Mehmet. Şanlıurfa doğumlu olan Bülent İnal’ın çocukluğu da Urfa’da geçmiş. İnal o yılları, “Urfa’da doğdum ve yedi yaşına kadar oradaydım. Türkiye’nin doğusunun en karanlık olduğu dönemde, film gibi sahnelerin yaşandığı yıllarda, çocukluğum geçti. Birden o çocukluğun içinden, büyük bir şehre, İstanbul’a göç ettik. Sonra oradan İzmir’e geçtik. Ege kültürüne yolculuk yapmış olduk. Bu yolculukların beni çok zenginleştirdiğini düşünüyorum. Annem ve babam memurdu. Babam postanede çalışıyordu, Urfalıydı. Annem de ebe hemşireydi. O da Bitlis doğumlu. Görücü usulü evlenmişler. Urfa’nın Hilvan ilçesinde doğdum ben. Açlık sorunumuz yoktu, memur ailesiydik ama terörün en yoğun olduğu yıllarda yaşadık. Damda ya da avlularda yatardık. Büyük sofralar kurulurdu. Akrabalarımıza gider gelirdik. Ben de kalabalığı, büyük sofraları çok severim. Belli ki o zamanlardan kalmış bana bu huy. Herkesin bir araya gelmesi için hala emek veririm” diyerek anlatıyor.

Bülent İnal’ın oyunculuk kariyeri ise 1990’lı yılların sonunda şekillenmiş. 1997  yılında Yasemin Yalçın‘ın komedi dizisi “Yasemince”‘de  bir polis rolü ile televizyon sektörüne girmiş.

Daha sonra bir çok televizyon projesinde rol alan Bülent İnal, asıl çıkışını bir Tomris Giritlioğlu projesi olan “Kurşun Yarası” dizisindeki Kaymakam rolü ile gerçekleştirdi. Bu rol onun insanlar tarafından daha çok tanınmasına neden oldu.

iki yıl sonra Tuba Büyüküstün ile birlikte “Ihlamurlar Altında” dizisinde başrol oynadı. Bu dizi onun ülke çapında bir star olmasını sağladı ve en sevilen erkek oyuncular arasında gösterilmeye başladı. Dizi 2008 yılında Arap ülkelerinde gösterildikten sonra, bu ülkeler de beğenilen aktörler arasında yer aldı.

Ülkemizde ise Atv-Sis Yapım projesi olan “Karayılan” dizisinde rol aldı. Dizide ona Begüm Birgören, Polat Bilgin ve İlker Aksum eşlik ediyordu. Dizi uzun soluklu olamadı ama başarılı dönem dizileri arasında gösterildi.

2008 yılında ise Yılmaz Erdoğan‘ın yazdığı “Kalpsiz Adam” dizisinde Saadet Işıl Aksoy ile başrolde oynadı. İlginç konusuna rağmen dizi yeterli reytingi alamadığı için yayından kaldırldı.