5053873217 [email protected]

Google’ın NEXUS telefonları ile yakaladığı başarı diğer firmaları da akıcı ve takılmayan Android sürümlerine yönlendirdi. Nexuslar’da bulunan saf Android sürümleri bir kere kullanananu kendisine hayran bırakan cinstendi. Donanım olarak üst seviye telefonlar olmasalar bile diğer firmaların teknolojinin tüm olanaklarını kullanan cihazlarını hız anlamında çok geride bırakan bu cihazların sırrı saf, arayüzlerle yavaşlatılmamış Android sürümleri kullanıyor olmalarıydı.

Harekete geçen ilk firma Samsung oldu ve Galaxy S4’ün saf Android işletim sistemi kullanan sürümünün piyasaya sunulacağını duyurdu. Google’ın geliştiricilere yönelik hazırladığı cihaz, kilitli olmayan Bootloader ile dikkat çekiyordu. Şimdi de Nexus yazılımını arkasına alan cihaz gibi bir yeni model de HTC’den geliyor.

Gelen bilgilere göre Android 4.2.2 Jelly Bean sürümünü kullanacak olan HTC One Google Edition, saf Android yazılımını kullanacak ve HTC’ye özgü Sense arayüzünden hiç bir içerik kullanmayacak.

HTC’nin çalışanlarından Leight Momii’nin attığı tweet, bu konuyla ilgili gündeme de bomba gibi düştü. Sırf stock Android çalıştıran bir “plastiğe” 649 dolar verilebileceği ya da beklenebileceği cümlesini yazan Nomii, Galaxy S4’e plastik vurgusu yaparken, onu alabilirsiniz ya da HTC One Google Edition’ı alabilirsiniz iddiasını vurgulamış oldu.
HTC One Google Edition, Galaxy S4 Google Edition gibi ilk olarak ABD’deki Google Play mağazalarından satışa sunulacak gibi duruyor. Daha sonra global bir satış söz konusu olabilir.