5053873217 [email protected]

Tüm çabası S4, İphone ya da Xperia Z gibi bir top model yaratmak olan Nokia bu amacına bu kez ulaşmış gibi. Aslında Nokia N8’den beri çok meşhur olan bir telefon üretemeyen Finlandiyalı üretici 920’nin özelliklerini geliştirip biraz da incelterek kendisini yeniden beğeniye sunuyor.

Nokia, Windows Phone 8 işletim sistemiyle çalışan yeni telefonu Lumia 925’i tanıttı. Bir önceki modeller Lumia 920 ve 928’in fonksiyonlarını barındıran 925, tüketicilerin dikkatini çekecek ek özellikler de bulunduruyor. Telefonun bazı kısımları, alüminyum yerine polikarbonat içeriyor. Nokia, yeni tasarım ve materyalle daha ince ve pürüzsüz bir telefon sunuyor. Cihazın arka panelini kaplayan polikarbonat, siyah, beyaz ve gri renk seçenekleriyle sunulacak. Cihazın öne çıkan özelliklerinden biri, kablosuz şarj özelliğini arkasına yerleştirilen ince bir şarj kılıfıyla yapması. Şarj kılıfını bile renklendiren Nokia, aksesuarı beyaz, sarı, siyah ve kırmızı renklerde sunacak.

11,4 cm (4,5 inç) ALOLED WXGA ekrana ve 1280×768 çözünürlüğe sahip olan Lumia 925, Gorilla Glass 2 ekran koruyucu teknolojiye sahip. Yansımaları önleyerek görüntü netliği sağlayan ClearBlack özelliği bulunan Lumia 925, aynı zamanda eldivenle bile rahatlıkla kullanabileceğiniz süper hassas dokunmatik ekrana sahip.

Arka panelinde 8.7, ön panelinde ise 1.2 megapiksel kamera bulunan Lumia 925, kendinizi daha rahat fotoğraflayabilmeniz için geniş açılı lense sahip.