5053873217 [email protected]

Nebil Özgentürk’le Sanatımızın Hatıra Defteri projesinde yer alan usta oyuncu Mustafa Alabora eski dostu Yılmaz Güney’i canlandırırken çok duygulandı

Plastik makyaj, takma bıyık ve saçla, Yılmaz Güney’e son derece benzer görüntüye sahip hale gelen Alabora, ”İnsan bir tuhaf oluyor.. 1970’li yıllarda güzel bir ülke kurma düşleriyle sıkça yan yana geliyorduk. Araya mahpusluklar, sürgünler ve tabii ki ölüm girdi. 40 yıl sonra gökyüzüne O’na selam göndermek gibi oldu” diye heyecanını anlattı.
Nebil Özgentürk’le Sanatımızın Hatıra Defteri’nin 17 Mayıs, Cuma akşamı 21.45’te CNNTÜRK’te yayınlanacak bölümünde Yılmaz Güney’i usta oyuncu Mustafa Alabora canlandırıyor. Başladığı haftadan itibaren pek çok sanat hatırasının ve olayının anlatıldığı , 214 oyuncunun makyajla yaşamını yitirmiş sanatçılara benzetildiği Sanatımızın Hatıra Defteri bu bölümünde Yılmaz Güney anlatılıyor.Bölümde, Yılmaz Güney’in ölümünün ardından annesi Güllü Pütün’e üzülmesin diye ölümünün haber verilmemesinin anlatıldığı, annesiyle ilgili bir hatıra gibi bir çok ilginç hikaye yer alıyor.