5053873217 [email protected]

Uzun süredir yaşadığı sağlık problemleri ve ard arda gelen talihsizlikler sonucu yaşamını yitiren, AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu’nun kurucularından Alaattin Eraslan, 7 Mayıs 2013, Salı günü, İzmir Sabancı Kültür Sarayı’nda yapılan törenin ardından, Bornova Doğançay Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Törende, ağabeyinin “tiyatronun sessiz devrimcisi” olduğunu söyleyen Necip Eraslan, yaşananların hukuki ve tıbbi süreçlerini anlatmaları için Avukat Ercan Demir ve Alaittin Eraslan’ın kuzeni Dr. Cemil Akıllı’yı sahneye davet etti. Avukat Ercan Demir, “Gözümüzün önünde gerçekleşen bu cinayet sonlanmış oldu.” diyerek Eraslan’ın haksızlıklarla dolu tutukluluk sürecini anlattı. Dr. Akıllı ise, Eraslan’a tutukluluk sürecinde yanlışlıkla kanser teşhisi konularak, midesinin alındığını ve bu gereksiz ameliyat için daha iyi bir teknik varken, yapılmaması gereken bir teknik uygulandığına dikkat çekti.
Yakınlarının yanısıra; Genco Erkal, Vahide Gördüm, Rutkay Aziz, Tilbe Saran, Sermiyan Midyat, Taner Barlas, Günay Karacaoğlu, Orhan Aydın, Volkan Severcan, Mahir İpek, Serhat Kılıç gibi birçok sanatçı dostu ve yol arkadaşı Alaittin Eraslan’ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Ekte, Avukat Ercan Demir ve Dr. Cemil Akıllı’nın açıklamalarını içeren ayrıntılı basın bülteni ve Alaittin Eraslan’a ait özgeçmişi görebilirsiniz.