5053873217 [email protected]

Microsoft’un kurucusu Bill Gates, Amerika’da CNBC’de bir programınkonuğu oldu ve bu programda birçok soruya yanıt verdi. Warren Buffettile birlikte CNBC’nin konuğu olan Gates’e sorulan sorular arasında tablet sektörü de yer alıyordu ve Gates bu soruya oldukça ilginç bir yanıt verdi.

Microsoft’un geliştirdiği Surface tabletlerin, bilgisayarın zenginliği ile tabletlerin taşınılabilirliğini bir araya getirdiğini ifade eden Gates, iPadbenzeri tablet kullanıcılarının yazı yazamadığını, belge oluşturamadığını, bu cihazlarda Office’e sahip olmadıklarını ve bu durumun kullanıcıları hayal kırıklığına uğrattığını ifade etti.

Surface tablet kullanıcılarının, tabletlerin taşınılabilirliğinin yanında PC’lerinklavye ve Microsoft Office’ine sahip olduğunu da sözlerine ekleyenGates, Microsoft’un bu ürünler ve Windows 8 ile Apple tarafından domine edilen tablet pazarında pazar payı kazanmak için çalıştığını belirtti.

Her ne kadar Bill Gates iPad ve benzeri tabletlerin kullanıcıları hayal kırıklığına uğrattığını belirtse de Apple geçtiğimiz çeyrekte 19.5 Milyon iPad satarken, bu dönemde en fazla PC satışı yapan HP’nin 11.7 MilyonPC sattığını da belirtelim.