5053873217 [email protected]

Avrupa’daki 24 ülkeden 200’ü aşkın takımın yarışacağı 29’uncu Shell Eco-marathon’a Türkiye’den katılacak 13 öğrenci takımının araçları Hollanda’ya doğru yola çıktı.

15-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında Rotterdam sokaklarında gerçekleştirilecek olan organizasyonda, 3 bini aşkın öğrenci, kendi geliştirdikleri araçlarla yakıt verimliliğinin sınırlarını zorlayacak. Shell Eco-marathon heyecanına, sanatçı Keremcem de ortak olacak.

Shell’in, gençleri, geleceğin enerji alternatifleri ile çalışan araçları geliştirmeye teşvik etmek için 29’uncusunu düzenlediği Shell Eco-marathon’a katılacak takımların araçları Rotterdam’a doğru yola çıktı. Avrupa’nın 24 ülkesinden 3 bini aşkın öğrenci, 1 litre yakıt veya 1kWs enerji ile en uzun mesafeyi kat etmek hedefiyle kendi araçlarını geliştirdiler.

Rotterdam sokaklarında 15-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Shell Eco-marathon’da Türkiye adına farklı üniversite ve liselerden 13 takım yarışacak. İstanbul, Ankara, Manisa, Kayseri, İzmir, Çorum ve Sakarya’dan katılan takımların bir bölümü, daha önce elde ettikleri tecrübeyi piste yansıtmaya hazırlanırken, bazı takımlar yarışma heyecanını ilk kez yaşayacak. Türk takımlarının tasarladığı araçların Türkiye ile Hollanda arasındaki transferleri Alışan Group’un lojistik desteğiyle gerçekleştiriliyor.