5053873217 [email protected]

Türkiye’nin NBA’deki gururu Hidayet Türkoğlu, çok kısa bir süre önce ikinci kızı Lina’yı kucağına aldı. Türkoğlu ailesi, bu süreçte yaşadıkları heyecanı ve doğum maceralarını ilk kez e-bebek’ten Bebek dergisine anlattı.

İkinci kızınızı kucağınıza aldınız, neler hissediyorsunuz?

– Hidayet Türkoğlu: Çok mutluyuz… Böyle güzel bir duyguyu ikinci kez yaşadığımız için Allah’a şükrediyoruz. İki kızımız da Allah’ın bize bir lütfu… Onlara sahip olduğumuz için kendimizi şanslı hissediyoruz. Tarif edilemez bir mutluluk bu…

* Hamileliğiniz bilinçli miydi yoksa sürpriz mi oldu?

– Banu Türkoğlu: Kesinlikle bilinçli ve planlıydı. Ela’ya bir kardeş dünyaya getirmek, onların birlikte büyümelerini izlemek istedik. Tabii paylaşmayı, kardeşlik duygusunu yaşamalarını da…

* Banu Hanım, hamileliğiniz nasıl geçti? İlk aylarda bulantı, kusma gibi şikayetleriniz oldu mu?

– B.T: Çok güzel bir hamilelik geçirdim. İlk hamileliğimdeki kadar bulantı, kusma ya da aşerme durumlarını yaşamadım. Son aylarda bile ağırlaştığım söylenemezdi. Son üç güne kadar her şey harikaydı diyebilirim.

* Son üç günde ne oldu peki?

– B.T: Son üç günde ara ara gelen şiddetli sancılar yaşadım. O da doğal bir süreçti aslında.

* Hamile olduğunuzu Ela’ya nasıl açıkladınız? Kardeş istiyor muydu, haberi nasıl karşıladı?

– H.T: Bizi de en çok tedirgin eden konuydu bu. Ela’ya kardeşi olacağını nasıl açıklayacağımızı çok düşündük, en doğru şekli bulmaya çalıştık. Ela da ailenin tüm ilk çocukları gibi el bebek gül bebek yetişti ve evin tek prensesi konumundaydı. Kardeş kavramını nasıl karşılayacağını kestiremiyorduk. Çok yakın bir arkadaşımın hamile oluşu bize yardımcı oldu. Onun karnını ve ultrason resimlerini gördükçe heveslendi. Biz de 12 haftalık riskli period bitiminde kendisine abla olacağını açıkladık. Ultrason kontrolüne giderken Ela’yı da yanımıza alıp bebeği gösterdik.

* Hamileliğiniz sırasında kaç kilo aldınız?

– B.T: 15… Ancak ilk hamileliğime nazaran daha fit bir durumda hamilelik sürecine başladığımdan, aldığım kiloyu gerçekten göstermedim. İkinci çocuk kararını verdiğimizde, spor ve düzenli beslenmenin de etkisiyle gayet formdaydım. Bu durumun avantajını yaşadım. Hamileliğim süresince de sağlıklı beslenmeyi sürdürdüm.

Röportajın devamı Bebek dergisinde…