5053873217 [email protected]

Survivor’da bekleneni veremeyen Dağhan Külegeç aslında 11 yıldır ekranda. Ali Taran’ın yönettiği McDonald’s reklamında rol alarak oyunculuğa başlayan Dağhan televizyoncu bir anne (Ayşe Erbulak) ve kaligraf bir babanın (Rıza Külegeç) oğulları olarak 18 Ekim 1978’de İstanbul’da doğdu. Eğitimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde tamamlamıştır. Sanatçı bir aileden gelmektedir. Ünlü tiyatrocu Altan Erbulak’ın torunudur.

 2002 yılında Atv’de yayınlanan Gülse Birsel’in hazırlayıp sunduğu G.A.G. adlı programda, yine Atv’de yayınlanan A Takımı gibi programlarda yardımcı yönetmenlik, reji asistanlığı yaptı.

2003 yılında Kanal D’de yayınlanan Lise Defteri adlı dizide Serhat karakteri ile 27 bölüm yer aldı.
Digiturk’te S’nek gençlik kanalında Over Game adlı programı hazırlayıp sundu. 2005 yılında yayınlanan Püf Noktası adlı programda kısa skeçlerde rol aldı. Aynı yıl Kanal D’de yayınlanmaya başlayan Hırsız Polis adlı dizide canlandırdığı Jilet karakteri ile tanındı. 2007-2011 yılları arasında Efe karakterini canlandırdığı Kavak Yelleri adlı dizide rol almaya başladı. Efe karakteri ile hatırı sayılır bir hayran kitlesine kavuştu.