5053873217 [email protected]

Çocuklar ve kadınlar için destek verdiği projelerle öne çıkan, sevilen sunucu Esra Erol, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın geliştirdiği “Sevgi evleri” projesinde gönüllü elçi olarak yer alıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kanal 24 ortak yayını olan “Önce Çocuk” isimli programa konuk olan Bakan Fatma Şahin ve sunucu Esra Erol, aile hayatı ve çocuklar üzerine konuşulan yayında, sevgi evlerinin, koruyucu aile olmanın ve gönül elçilerinin öneminden bahsedildi.

Ünlü sunucu Esra Erol’un da gönül elçisi olarak destek verdiği programda Erol, “1 aylık bir çocuğa da sahip çıkabilirsiniz 6 aylık veya 2 yaşında bir çocuğu da. Onu büyüten ve şekillendiren sizsiniz. Doğurmak gerçekten marifet değil. Sevdiğiniz ve tanıdığınız bir varlığa sahip çıkabilirsiniz. Yurtlarda büyüyen çocukların, aile sevgisini görmesi ve bu şekilde büyümesi için müthiş bir uygulama. Sevgi evlerine ve koruyucu aile olmaya duyarsız kalmayın. Bir çocuğu, 0-3 yaş arasında alıp, bakıp büyütmek Allah katında da çok büyük bir sevaptır.” dedi. Esra Erol, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın projelerini desteklediğini ve Bakan Fatma Şahin ile iş birlikteliği içinde olduğunun da müjdesini verdi.

Yetim ve bakıma muhtaç çocukların ev ortamında büyümelerini sağlamak amacıyla tasarlanan sevgi evleri projesinde aynı zamanda, çocukların eğitimiyle de yakından ilgileniliyor.