5053873217 [email protected]

Kanal D’de ekrana gelen Merhamet dizisinde Irmak rolünü canlandıran ve bir alışveriş sitesinin reklamlarında oynayan Yasemin Kay Allen, son dönemde güzelliği ve yeteneğiyle yıldızı parlayan oyunculardan oldu.

Ünlü şarkıcı ve oyuncu Suna Yıldızoğlu’nun kızı olan Yasemin Allen’in rol aldığı reklam filminde bir sahne var ki onun isminin daha çok konuşulmasına yol açtı. Mini eteğiyle bilgisayarın içine giren Yasemin Kay Allen’ın bu karesi hem reklamı hem de genç oyuncuyu popülerleştirdi.

1989 Londra doğumlu. Babası İngiliz olan Yasemin Allen, ilkokulu Türkiye’de okuduktan sonra 11 yaşında annesiyle birlikte Avustralya’ya gitti ve oraya yerleşti. Yasemin Allen Queensland Universitesinde Sinema Televizyon bursu kazandı. Yasemin Allen 2008 yılında Kozmetik şirketi L’Oreal’in Yeni Yüz yarışmasında finalist oldu. Dönüp tekrar Türkiye’ye yerleşti. İlk dizisi olan Elif’te başrol oynayan güzel oyuncu Yasemin Allen, daha sonra Kavak Yelleri’nde Elena rolüyle ekranlarda yer aldı.

TRT’de yayınlanan ‘Yerden Yüksek’ dizisinde Juliette rolünü oynayan Yasemin Allen, ATV’deki Hayat Devam Ediyor dizisinde Pelin karakterini canlandırdı. Bu sezon Kanal D’de yayınlanan Merhamet dizisinde Irmak rolüyle oynayan Yasemin Allen, son dönemde adından en fazla söz ettiren oyunculardan oldu.