5053873217 [email protected]

Türk Halk Müziği’nin sevilen sesleri İzzet Altınmeşe, Belkıs Akkale, Bedri Ayseli, Nuray Hafiftaş, Selahattin Alpay ve Süreyya Davulcuoğlu önceki akşam Günay Restaurant’ta sahne aldılar. Ünlü türkücüleri dinlemeye gelenler arasında Seher Dilovan ve ailesi de vardı.

Yıllar sonra ilk kez ‘Türküler Bizi Anlatır’ projesi için bir araya gelen ünlü sanatçılar, Günay’da kendilerini dinlemeye gelen konuklara muhteşem bir gece yaşattılar.

Hazırlıkları yaklaşık bir yıldır devam eden ve tüm Türkiye’yi kapsayacak konser çalışmalarına Günay programıyla start veren 6 ünlü türkücü nasıl bir araya geldiklerini ise şöyle anlattı: “Bizleri menajerimiz Kemal Aslan buluşturdu ve bu proje ortaya çıktı. Bir ülkeyi ve halkını tanımak istiyorsanız, türkülerini dinleyiniz. Türküler o ülkenin ve halkının tercümanıdır. Türküler Bizi Anlatır” dediler.

Ayrıca sahne öncesi basın toplantısında çarpıcı açıklamalar yapan 6 ünlü türkücü sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Çok güçlü bir proje bu. Ustalığını kabul ettirmiş 6 isim. Ayrıca türkülerin yine popüler olmasını istediğimiz için böyle bir projeye girdik. Daha sonra Anadolu’ya açılıp televizyon programı yapacağız. Biz aslında 6 kişiyiz ama yüreğimiz bir. Toplu bir albümün hazırlıkları içindeyiz. Eylül ekim gibi inşallah çıkartmak istiyoruz. 5,6 yaşında ki çocuk önce Aşık Veysel’i Pir Sultan’ı bilecek, sonra isterse gitsin Michael Jackson’un 7 ceddini ezberlesin. Geçmişini bilmeyenin geleceği olmaz. Yeni sezonda birde türkü yarışması yapacağız. Birinci seçilen sonrasında silkelenip atılmayacak. Biz kendi aramıza alacağız. Aramızda yedinci kişi o olacak’ diye konuştular.