5053873217 [email protected]

Citroen DS Wild Rubis Concept 2013 Şangay Otomobil fuarında yapılacak olan dünya tanıtımından önce bugün resmi olarak tanıtıldı.

Konsept lüks SUV 4.70 metre uzunlukta, 1.95 metre genişlikte, 1.59 metre yükseklik ölçülerine sahip olurken, 21 inç ebatlı jantlar bulunuyor. Citroen DS5 platformu üzerine modifiye ederek geliştirilen DS Wild Rubis Concept benzinli ve elektikli motor ile gücünü üretiyor. Dört çeker sisteme sahip olan konseptin benzinli motoru ön aksları beslerken, elektrik motoru arka yürüyen aksama aktarılıyor.

Fransız firma tarafından gönderilen basın açıklamasında benzinli motorun detayları net olarak belirtilmemiş, fakat geliştirilen platformu değerlendirdiğimizde dört silindirli direk enjeksiyon, 1.6 litre hacimli ve 240 beygir güç ürettiğini düşünüyorum.

Citroen DS Wild Rubis Concept modeli üretim versiyonunun önümüzdeki sene içerisinde olması beklenirken, ilk olarak Çin pazarında satışına başlanılmasının ardından Avrupa’da satışına geçilecek. Ayrıntıları Şangay fuarında yapılacak açıklama ile öğrenmiş olacağız.