5053873217 [email protected]

 

Selam filmindeki Senegal sahnesi izleyicilerle birlikte oyuncuları da derinden etkiledi. Başroldeki oyuncular, 6 yaşındaki Aya isimli kız çocuğunun su içemeden öldüğü yerde su kuyucu açtırdı. 250 kişiye temiz su sağlayan Selam kuyusu, film vizyona girmeden bir gün önce faaliyete geçti. Yapımcı da 11 kuyu sözü verdi.

Selam filmi, Aya’nın hikayesinin geçtiği Senegal’e umut oldu. Bir haftada 822 bin kişinin izlediği ve Türkiye’de yeni bir gişe rekoru kırması beklenen film sayesinde “beyaz adamın ölümden başka bir şey götürmediği” Afrika’ya yardım yağmaya başladı.

OYUNCULAR 19 BİN LİRA BAĞIŞLADI

Aya’nın dramı filmde rol alan oyuncuları da etkiledi. Başrol oyuncularından Yunus Emre Yıldırımer (Harun öğretmen) ve Hasan Nihat Sütçü (Adem öğretmen) bir yarışma programından kazandıkları 19 bin lirayla Senegal’de su kuyusu açtırdılar.

Filmin galasından bir gün önce o sahnenin çekildiği yerde, Aya’nın öldüğü bölgede hizmete giren kuyuya Selam adı verildi. Saatte 400 litre su çıkartılan kuyudan 250 kişi, çamursuz ve mikropsuz temiz su içiyor.